Bilanț după ploile din ultimele zile: sute de case, gospodării și drumuri inundate

22-05-2019 13:10

Ploile din ultimele ore au umflat râurile din Transilvania care au inundat sute de case, gospodării, terenuri şi drumuri.

Cele mai mari probleme sunt în acest moment în localitatea Cipău din judeţul Mureş, unde apele au acoperit zeci de hectare de teren.

Drumul care face legătura între două localităţi este blocat, iar apa de pe şosea atinge peste 70 de cm. Probleme sunt şi în judeţul Bistriţa unde, după ploile de marți, apa a ajuns în casele oamenilor.

În Mureş, la Cipău, râul Mureş şi-a a ieşit din matcă şi a făcut prăpăd. Pe sute de hectare terenurile s-au transformat în mlaştini. Localnicii au fost alertaţi din vreme de poliţişti să se ferească din calea viiturii.

Bărbat: „O venit poliţişti şi ne-a anunţat că e rupere de nori şi apele de atunci tot cresc."

Drumul comunal către Dileul Vechi este impracticabil:

Localnic: "Nu am dormit toată noaptea. Am tot venit să ne uităm cât creşte."

În Bistriţa-Năsăud a fost un cod roşu hidrologic până la miezul nopţii. Din zorii zilei, oamenii se chinuie să scoată apa din curţi şi din case.

Bărbat: "Uitaţi până aici mi-a fost apă, centrala sub apă, canapele, nu ştiu dacă o să mai meargă. Canalizarea mi-a refulat şi mi-a băgat-o mie în beci şi de trei zile tot scot apa."

O furtună puternică de numai jumătate de oră a inundat Alba-Iulia. Maşinile au trecut cu greu prin intersecţiile acoperite de apă.

Șofer: "Are cam 30 de cm apă, a plouat f tare, dezastru."

În Bacău, marți după prânz, a plouat torenţial şi chiar a căzut grindină. În multe zone din ţară, vremea se menţine capricioasă, spun meteorologii.

Oana Catrina, meteorolog de serviciu: "În zilele imediat următoare nu scăpăm de manifestările de instabilitate atmosferică accentuată. Să nu uităm că luna ca luna mai este una dintre cele mai instabile luni de primăvară."

În urmă cu puţin specialiştii au emis o atenţionare de vreme rea pentru vestul, şi nordul-vestul ţării, cu ploi abundente şi vijelii, până mâine seară.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO