Becali, multumit ca trebuie sa plateasca penalitati de 300.000 de euro statului. Vezi de ce

Dată publicare: 03-05-2012 18:11
Dată actualizare: 06-11-2012 20:55


Miliardarul trebuie sa dea statului peste 300.000 de euro sub forma de penalitati, pentru ca nu ar fi realizat investiile asumate prin contractul de privatizare la uzina de cartuse si gloante de la Dragasani.

Culmea este ca Becali se declara multumit de aceasta decizie a judecatorilor.

George Becali a cumparat uzina mecanica de la Dragasani, impreuna cu salariatii, inca din 2004. Si-a asumat atunci prin contract investitii de 3 milioane de euro, pe care nu le-a mai facut, dupa ce, spune miliardarul, s-a trezit ca statul i-a lasat restante neplatite la taxe si impozite. Si, cu toate ca a achitat aproape 1 milion in contul acestor datorii, plus inca 1 milion si jumatate de euro in asigurarea protectiei mediului, s-a trezit dupa doar doi ani de la privatizare ca Oficiul pentru Participatiile Statului si Privatizare in Industrie cere anularea contractului, iar fabrica sa revina inapoi la stat.

Dupa 6 ani de procese, instanta suprema a transat, joi dupa-amiaza, definitiv conflictul: Becali isi pastreaza fabrica de gloante, dar plateste penalitati de 307.000 de euro.

Geroge Becali anunta clar: fabrica lui nu va mai produce gloante de mitraliera, pentru ca spune ca nu isi doreste sa produca moarte. Oricum, gloantele de la Dragasani nu mai sunt de patru ani compatibile cu armamentul NATO, motiv pentru care fabrica si-a oprit productia.

Acum ca s-a terminat procesul, Becali se gandeste ce afacere va deschide pe structura uzinei mecanice Dragasani. Anunta, insa, ca va continua procesul cu statul, pentru a-si primi inapoi banii platiti la bugetul de stat.


VIDEO PROTVPLUS.RO