Batranii din "CAMINUL GROAZEI" au fost mutati in Campina. Proprietara, dusa cu ambulanta la audieri

×
Codul embed a fost copiat

34 dintre batranii preluati de la azilul clandestin din Paulesti, Prahova, au fost dusi la spitalul din Campina, unde au primit ingrijiri medicale. Joi, au fost audiate cele doua persoane arestate in acest caz.

Doar doua familii au sunat sa se intereseze de batranii lor si au anuntat ca-i vor lua acasa, in zilele urmatoare. 5 sunt in stare grava, au tensiunea mare, sunt diabetici sau au suferit accidente vasculare cerebrale.

O pacienta are o rana grava, din cauza ca a zacut in pat multa vreme fara a fi intoarsa si fara a i se face toaleta. Pare malnutrita, iar medicii spun ca a fost cu siguranta neglijata.

16 batrani au fost transferati deja la spitalul de psihiatrie de la Voila. Pe de alta parte, proprietara azilului a fost dusa la audieri la Parchetul Prahova cu ambulanta. Se pare ca femeia are probleme cardiace si i s-a facut rau in urma descinderilor de ieri.

Prahova: Anchetatorii cer arestarea preventiva a doua persoane in cazul caminelor de batrani ilegale

Citește și
azil Prahova
Dosare penale pentru administratorii "CAMINULUI GROAZEI". Conditiile inumane in care traiau batranii
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Anchetatorii cer arestarea preventiva a celor doua persoane retinute, miercuri seara, in dosarul caminelor de batrani ilegale de la Paulesti si Ploiesti: femeia care administra afacerea si o ingrijitoare care ar fi legat de pat o batrana.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Prahova, Georgian Dragan, femeia care coordona caminele de batrani neautorizate de la Ploiesti si Paulesti si una dintre ingrijitoarele care lucra in caminul de la Paulesti au fost retinute, miercuri seara, pe baza de ordonanta, iar joi vor fi prezentate instantei cu propunere de arestare preventiva, ordonantele de retinere pe numele celor doua expirand joi seara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cornelia Zidaru, care s-ar afla, potrivit anchetatorilor, in spatele afacerilor cu caminele ilegale de la Ploiesti si Paulesti, este acuzata de lipsire de libertate, dupa ce mai multi dintre batranii descoperiti in caminul ilegal pe care aceasta il conducea in localitatea Paulesti, situata la cativa kilometri de Ploiesti, au afirmat ca sunt tinuti acolo impotriva vointei lor.

Cea de-a doua femeie, ingrijitoare in cadrul caminului, este acuzata tot de lipsire de libertate, dupa ce anchetatorii au vizionat un film, publicat in presa locala, in care apare o batrana legata de pat.

Surse apropiate anchetei au afirmat ca este posibil ca in cazul celor doua femei sa fie extinse cercetarile si pentru comiterea altor infractiuni impotriva sanatatii si integritatii persoanei.

Instanta de judecata va stabili, joi, daca pe numele celor doua vor fi emise mandate de arestare preventiva sau daca acestea vor fi cercetate in libertate. Intre timp, unii dintre batranii internati in centrul de la Paulesti, care acum se afla in diverse spitale din Prahova, au povestit presei despre tratamentele inumane la care au fost supusi pe perioada sederii lor in azilul ilegal.

Batranii spun ca erau tinuti neschimbati, beneficiau de un singur scutec absorbant pe zi in cazul celor care nu se puteam deplasa la grupurile sanitare si ca au fost situatii in care au fost chiar abuzati fizic de catre ingrijitorii din centru.

Potrivit anchetatorilor, fiecare dintre batranii gasiti in cele doua camine ilegale va fi supus unui examen medico-legal.Anchetatorii au stabilit, de asemenea, ca aceeasi femeie, Cornelia Zidaru, conducea si un al doilea camin ilegal, descoperit in Ploiesti, in care au fost gasiti trei batrani.

Initial, in urma descinderilor de la Paulesti, anchetatorii au afirmat ca in caminul ilegal din aceasta localitate au fost descoperiti 37 de batrani, insa ulterior s-a constatat ca doar 31 dintre persoanele gasite in camin erau rezidente acolo, celelalte sase fiind din afara caminului.

La Ploiesti au fost descoperiti alti trei batrani internati in caminul ilegal condus de Cornelia Zidaru.

Toti cei 34 de batrani din cele doua camine ilegale au fost internati la spitale din Campina si Baicoi, unde vor ramane si in zilele urmatoare. Fiecare dintre ei va fi supus unui examen medico-legal, a precizat reprezentantul IPJ Prahova.

 

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Imaginile conditiilor inumane din CAMINUL GROAZEI surprinse de Stirile ProTV inca din 2011
Imaginile conditiilor inumane din CAMINUL GROAZEI surprinse de Stirile ProTV inca din 2011

Batrani tinuti in mizerie, infometati si deshidratati. Acestea sunt cateva dintre imaginile in care zeci de varstnici si-au petrecut ultimii ani la azilul din Paulesti.

Dosare penale pentru administratorii
Dosare penale pentru administratorii "CAMINULUI GROAZEI". Conditiile inumane in care traiau batranii

Descoperire cutremuratoare la Paulesti, in judetul Prahova. 37 de oameni batrani si bolnavi, care supravietuiau intr-o mizerie de nedescris, au fost gasiti de politisti intr-un azil ilegal.

Recomandări
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, conform procedurii, cererile de urmărire penală față de fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, rămâne în arest preventiv. El ceruse să fie judecat în arest la domiciliu
Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, rămâne în arest preventiv. El ceruse să fie judecat în arest la domiciliu

Vlad Pascu, autorul accidentul de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, a cerut, marţi, la Tribunalul Constanţa, să fie judecat în arest la domiciliu.