Basescu: Nu iau in calcul pierderea referendumului. Stiu ca multi romani sunt suparati pe mine

Traian Basescu

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat duminica, intr-o emisiune tv, ca deprecierea relatiilor politice nu poate fi pusa pe seama fostei puteri.

Basescu a adaugat ca premierul Victor Ponta si presedintele interimar Crin Antonescu au fost respinsi ca parteneri de Europa, iar o ramanere a lor in functie dupa referendum ar insemna o Romanie izolata.

Declaratiile presedintelui la Realitatea TV:

N-o sa fac niciodata compromisuri cu hotii. Sunt doua liste in mintea oricarui presedinte: cea cu zonele in care poti sa faci compromisuri si cea cu zonele in care nu poti. Nu poti sa faci compromisuri cu institutiile statului. Cand vezi ca cineva vrea sa subordoneze institutiile partidului esti un presedinte care nu si-a facut misiunea.

Referendumul din 29 nu mai este despre Traian Basescu. Este despre restauratie sau despre mers inainte sa reparam vaza care s-a spart.

Citește și
Traian Basescu
Basescu: Pentru mine nu e relevant pragul de prezenta, vreau cu un vot mai mult impotriva demiterii
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Marea problema a cuplului Antonescu-Ponta este ca incearca sa infofoleasca problemele, iar cand se descopera ca ai mintit imaginea e degradata. Daca le spui care e problema te ajuta. Ne facusem o pozitie de oameni seriosi. Acum toata munca asta migaloasa s-a facut pulbere.

Doamna Merkel m-a intrebat daca s-au restabilit atributiile Curtii Constitutionale. I-am spus ca nu si ca nu s-au retras ordonantele de urgenta care vizau preluarea Monitorului Oficial. A mai avut o intrebare legata de procedura de suspendare a presedintelui, despre care i-am spus ca nu este reglementare in Constitutie.

Stiu ca mare parte din romani sunt suparati pe mine. In acelasi timp este imposibil ca romanii sa nu fi vazut ce se intampla si sa nu realizeze ce se intampla. Chiar daca romanii sunt suparati pe mine, isi dau seama acum ca ei pot corecta pentru Europa. Nu iau in calcul pierderea referendumului.

Eu vreau sa se valideze referendumul cu un rezultat. Eu sunt intr-o campanie de explicare, dar nu iresponsabila. Am sustinut tot timpul ca tinta acestei suspendari nu am fost eu, ci punerea sub control a justitiei.

Daca votul va fi impotriva mea voi actiona conform legii. Categoric ca voi tine cont si de opinia publica.

Sunt destule lucruri pe care mi le pot reprosa. Intotdeauna am vrut sa imping lucrurile mai repede decat s-a putut. Pe 29 sunt la judecata poporului. As vrea sa fie o judecata dreapta.

Coabitarea este categoric posibila. Eu l-am desemnat pe Victor Ponta premier.

Nu avem nicio certitudine ca Antonescu si Ponta nu vor continua la fel si in alte domenii. De asta au fost atentionati pe justitie. Daca un abuz s-a petrecut cu primii 3 oameni in stat si cu Avocatul Poporului, un abuz se poate produce si impotriva romanilor.

In 10 zile au facut tandari reputatia Romaniei, fara presedintele care ii incurca. Europa i-a rejectat ca parteneri pe Ponta si Antonescu. O ramanere a lor in functie dupa referendum ar insemna o Romanie izolata. Trebuie gasita solutia resetarii situatiei institutiilor statului.

Eu am 8 ani de mandat. Nu ma lupt pentru un scaun. Este un scaun tare incomod, mai ales in perioada de criza. Obiectivul meu este Romania europeana, pentru ca aici am ajuns.

Din cate stiu eu, nu am niciun dosar penal sau reclamatii penale. Dosarul casei din Mihaileanu a fost inchis pentru ca am dobandit apartamentul legal, iar la povestea flotei au fost 109 oameni inculpati, a existat un procuror care a refuzat sa semneze rechizitoriul. Dosarul este inchis si ei sunt nevinovati.

La votul de suspendare au votat 19 parlamentari cu dosare penale oficiale, plus 3 incompatibili declarati de ICCJ, plus Voiculescu.

Aceasta lovitura data institutiilor statului este data in numele puscariabililor din politica romaneasca. Decizia de a se declansa suspendarea fusese luata de mult.

Mai bine de 1 an opozitia nu a intrat in Parlament. Nu puteti pune pe seama puterii deprecierea relatiilor politice. in schimb, masurile au afectat populatia. stiu ca nu am reusit sa transmitem corect mesajele catre populatie, acum este tarziu.

Am crezut mult in coabitare. Dupa ce guvernul Ungureanu a piedut majoritatea in Parlament, am facut si incercarea coabitarii pentru a evita instabilitatea politica. Am avut convingerea ca va merge. A fost o campanie electorala locala in care n-am scos un cuvant, n-am avut reactii impotriva, am tolerat si plecarea la Consiliul European, si totusi s-a declansat suspendarea presedintelui.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Referendum 2012. Basescu a aprins
Referendum 2012. Basescu a aprins "flacara democratiei" la Cluj. Scandari impotriva lui la Bucuresti

Presedintele suspendat si liderii PSD si PNL si-au mobilizat separat electoratul la Cluj si la Constanta.

Basescu: Pentru mine nu e relevant pragul de prezenta, vreau cu un vot mai mult impotriva demiterii
Basescu: Pentru mine nu e relevant pragul de prezenta, vreau cu un vot mai mult impotriva demiterii

Traian Basescu a declarat ca obiectivul sau este ca la referendum sa obtina cu un vot mai mult pentru ramanerea in functie decat pentru demitere, spunand ca nu vrea sa ramana sef al statului "la masa verde"

Basescu:
Basescu: "Faptul ca Van Rompuy si Barroso nu au iesit in conferinta cu Ponta e un semnal infiorator"

Traian Basescu sustine ca este un "semnal infiorator" pentru Romania faptul ca nici presedintele Consiliului European si nici presedintele Comisiei Europene "nu au iesit" intr-o conferinta de presa comuna alaturi de premierul Victor Ponta.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.