Barbatul care racola studente si le exploata sexual in cadrul unor ritualuri, arestat preventiv pentru 30 de zile

Ultima actualizare: 04-10-2016 07:05
abuz

Individul de 60 de ani din Targu Mures, care racola studente de la Universitatea de Arte si le exploata sexual in cadrul unor ritualuri greu de imaginat, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Cele 4 femei care il ajutau in acest plan macabru au fost plasate in arest la domiciuliu sau sub control judiciar.

Tinerele care le cadeau victime erau infometate, terorizate si erau cazate intr-o asa numita "casa sfanta", in schimbul favorurilor sexuale si al banilor primiti de la parinti.

Victimele racolate erau studente sarace, vulnerabile, din familii dezorganizate. Individul le oferea cazare in casa lui din Targu Mures, in schimbul favorurilor sexuale.

Barbatul le spunea fetelor ca vor "progresa spritual" daca intretin relatii intime cu el in cadrul unui ritual petrecut la miezul noptii. Se prezenta drept "maestru spiritual", iar locuinta sa era numita "casa sfanta". Fetele erau izolate de familii si indoctrinate cu ajutorul a 4 femei, complice.

In urma perchezitiilor, anchetatorii au gasit in locuinta obiecte sexuale, pungi in care fetele erau obligate sa-si stranga unghiile si parul taiat, dar si o masa de spiritism. La aceasta masa, "maestrul" le spunea fetelor ca primeste pentru ele mesaje de la Cehov, un dramaturg rus din secolul 19, care a scris, printre altele, piesele "Livada cu visini", "Pescarusul" sau "Trei surori".

Procurorii au aflat ca una dintre femeile care il ajutau pe barbat sa racoleze studente si-a trimis fiica minora in casa suspectului.

Una dintre primele fete racolate de barbat pe cand aceasta avea doar 11 ani a ajuns la randul ei sa ademeneasca in casa lui alte tinere pentru a fi abuzate sexual. Desi tanara a trait in conditii greu de imaginat a ajuns sa isi divinizeze calaul.

Kadar Annamaria, psiholog: "Se cheama sindromul Stockholm, atunci cand cineva este exploatat sexual sau este tinut prizonier se indragosteste de cel care cauzeaza din punct de vedere fizic sau emotional. Acest lucru o ajuta sa se mentina psihic sanatoasa. Este o aparare a personalitatii."

Mama ei era angajata machieuza la Universitatea de Arte si Teatru din Targu Mures si, spun anchetatorii, si ea racola studente.

Fetele, spun surse din ancheta erau lasate sa mearga la scoala, dar, de teama, nu spuneau nimic. Se pare ca una dintre ele si-a facut curaj si le-a povestit anchetatorilor totul.

Liderul gruparii a fost arestat pentru 30 de zile, iar femeile care l-au ajutat au fost plasate in arest la domiciliu ori sub control judiciar. 

Politistii continua verificarile pentru a afla daca mai sunt si alte victime exploatate de aceasta grupare.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO