Bărbat lovit de TIR pe trecerea de pietoni. Șofer: ”A sărit cu ziarul în mână”


Ultimul update: Miercuri 30 Ianuarie 2019 10:01
Data publicarii: Miercuri 30 Ianuarie 2019 08:10
Categorie: Stiri actuale

Un bărbat de 64 de ani din Târgu Jiu se zbate între viaţă şi moarte după ce a fost lovit în plin de o maşină în timp ce traversa regulamentar strada.

Şoferul, care conducea un TIR cisternă spune că nu l-a observat şi nu a mai avut cum să îl evite. Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal.

Accidentul a avut loc în apropierea unui centru comercial din Târgu Jiu. Bărbatul traversa strada prin locul special amenajat, fără să îşi facă griji în privinţa TIR-ului care venea din stânga sa.

Şoferul implicat în accident: "S-a suit pe trecerea de pietoni, avea ziarul în mână şi..." .
Reporter: "Era pe trecere."
Şofer: "Da, a sărit cu ziarul în mână şi nici el nu s-a asigurat, din sensul giratoriu cât să fi prins 15 la oră, el a sărit direct".

La faţa locului au venit un echipaj de la ambulanţa şi unul de la SMURD, pentru a acorda primul ajutor. Victima a fost transportată de urgenţă la spital, fiind diagnosticat cu un traumatism cranio-cerebral închis.

Localnica: "Bine că nu a fost viteză mare."
Reporter: "Oricum l-a pus la pământ."
Localnica: "L-a pus."

Localnica: "E vecinul de la parter, i-a murit nevasta acum un an, are două fete,. Îl văzurăm jos, e vecinul, săracul, Doamne, ce om, te omoară pe trecerea de pietoni".

Trecerea de pietoni pe care s-a produs cumplitul accident, este considerată una extrem de periculoasă de cei care vor să traverseze pe acolo.

Reporter: "Sunt dese accidentele în zonă?"
Localnic: "Sunt pentru că ei merg cu viteză, că încet nu merg deloc. El e de la Bucureşti, dar şi de la noi din târgu jiu merge cu viteză, să îşi dea şi ei seama că e trecere".

Şoferul implicat în accident s-a ales cu dosar penal. El este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, dar dacă ranitul nu va supravieţui poliţiştii vor schimba încadrarea juridică în ucidere din culpă.

Mașină cu GPL cuprinsă de flăcări după ce șoferul a alimentat. Care este cauza incendiului
A pierdut controlul mașinii și a băgat 2 persoane în spital. Șoferul a rămas încarcerat
VIDEO PROTVPLUS.RO