Bărbat lovit de TIR pe trecerea de pietoni. Șofer: ”A sărit cu ziarul în mână”

30-01-2019 08:10

Un bărbat de 64 de ani din Târgu Jiu se zbate între viaţă şi moarte după ce a fost lovit în plin de o maşină în timp ce traversa regulamentar strada.

Şoferul, care conducea un TIR cisternă spune că nu l-a observat şi nu a mai avut cum să îl evite. Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal.

Accidentul a avut loc în apropierea unui centru comercial din Târgu Jiu. Bărbatul traversa strada prin locul special amenajat, fără să îşi facă griji în privinţa TIR-ului care venea din stânga sa.

Şoferul implicat în accident: "S-a suit pe trecerea de pietoni, avea ziarul în mână şi..." .
Reporter: "Era pe trecere."
Şofer: "Da, a sărit cu ziarul în mână şi nici el nu s-a asigurat, din sensul giratoriu cât să fi prins 15 la oră, el a sărit direct".

La faţa locului au venit un echipaj de la ambulanţa şi unul de la SMURD, pentru a acorda primul ajutor. Victima a fost transportată de urgenţă la spital, fiind diagnosticat cu un traumatism cranio-cerebral închis.

Localnica: "Bine că nu a fost viteză mare."
Reporter: "Oricum l-a pus la pământ."
Localnica: "L-a pus."

Localnica: "E vecinul de la parter, i-a murit nevasta acum un an, are două fete,. Îl văzurăm jos, e vecinul, săracul, Doamne, ce om, te omoară pe trecerea de pietoni".

Trecerea de pietoni pe care s-a produs cumplitul accident, este considerată una extrem de periculoasă de cei care vor să traverseze pe acolo.

Reporter: "Sunt dese accidentele în zonă?"
Localnic: "Sunt pentru că ei merg cu viteză, că încet nu merg deloc. El e de la Bucureşti, dar şi de la noi din târgu jiu merge cu viteză, să îşi dea şi ei seama că e trecere".

Şoferul implicat în accident s-a ales cu dosar penal. El este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, dar dacă ranitul nu va supravieţui poliţiştii vor schimba încadrarea juridică în ucidere din culpă.


VIDEO PROTVPLUS.RO