Bărbat bătut cu ghioagele de 3 ciobani din Vaslui. "Dacă zici ceva, imediat te aranjează"

Dată publicare: 20-11-2019 17:43
Dată actualizare: 20-11-2019 17:43


Un bărbat de 65 de ani din judeţul Vaslui a fost transportat de urgenţă la un spital din Iaşi, după ce a fost bătut de trei tineri care lucrau la o stână.

Omul le-a reproşat că îşi pasc oile pe terenul lui iar asta i-a înfuriat pe ciobani.

L-au lovit cu bâtele până l-au pus la pământ iar apoi l-au abandonat. Un nepot l-a găsit mai mult mort decât viu şi a sunat imediat la 112. Unul dintre atacatori are doar 17 ani.

Bietul om a încercat în repetate rânduri să le explice celor trei ciobani că nu-şi spravegheaza animalele care pasc la întâmplare şi provoacă stricăciuni pe terenul lui. Ultima discuţie s-a sfârşit însă cu un atac violent. Bărbatul de 65 de ani a fost lovit cu sălbăticie şi abandonat pe câmp.

Aneta Ailincăi, soţia victimei: "El le-ar fi zis: iar aţi venit aici?! L-au bătut. L-a găsit nepotul jos inconştient, nu vorbea, inconştient, se mai mişca doar un pic. Nu o să mă pot linişti niciodată."

Victima are mai multe traumatisme la cap şi la faţă şi este în pericol să îşi piardă vederea la un ochi, spun medicii.

Dr. Dan Ungureanu, SAJ Vaslui: "Echipajul a găsit pacientul inconştient, prezentând o plagă scalpată la nivelul capului, în comă profundă, cu o leziune severă de glob ocular. I s-a dat prim ajutor şi a fost transprotat la spitalul Huşi. Apoi, un echipaj cu medic l-a transportat la spitalul de neurochirurgie Iaşi penttru tratament corespunzător."

Şi vecinii povestesc că cei trei, angajaţi la o stână din zonă, sunt puşi pe scandal şi au semănat frică printre săteni.

Vecin: "Au fost 3 băieţi şi l-au bătut, cu ghioagele. Apoi a venit SMURD-ul. De la pământ, a scăpat caprele la vale. Sunt răi. Pe unul l-a chemat la deal să îl bată."

Martoră: "Dacă zici ceva, ei imediat îţi fac semn : vino la mine, că te aranjez eu. Omul ăsta a lucrat la Huşi, au luat casă aici, un om extraordinar, nu beţiv, harnic, harnic, la meserie. Mi se încreţeşte carnea."

Poliţiştii au reuşit să dea imediat de urma celor trei, unul dintre aceştia fiind un minor în vârstă de 17 ani. Suspecţii au fost reţinuţi şi duşi la audieri.

Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui: "Victima a fost găsită inconştientă, ca urmare a unei agresiuni. A fost transportată la spital. Efectuam cercetări pt loviri şi alte violente."

Oamenii legii spun că în funcţie de evoluţia stării victimei, cei trei indivizi ar putea fi acuzaţi de tentativa de omor

 


VIDEO PROTVPLUS.RO