Băiatul din Cugir bătut cu bestialitate de alți 3 copii refuză să mai iasă din casă

Ultima actualizare: 13-07-2019 09:51

O mamă din Cugir, judeţul Alba, a trăit şocul vieţii ei după ce a primit pe internet un filmuleţ în care băiatul ei, de numai 11 ani, era bătut crunt pe stradă de alţi 3 copii, doi băieţi şi o fată.

Agresorii au postat pe o reţea de jocuri online imaginile şocante, iar un tânăr din Mureş, impresionat de cele văzute nu s-a lăsat până nu a dat de mama copilului.

Aşa a aflat femeia ca bietul băiat era terorizat luni în şir şi nu a suflat o vorbă despre coşmarul prin care trecea. Acum refuză să mai iasă din casă iar psihologii încearcă să-l ajute.

Scenele şocante greu de privit s-au petrecut în urmă cu două zile în Cugir. Doi băieţi de 11 şi 15 ani, dar şi o faţă de 13 îl bat cu pumnii şi picioarele pe copilul de 11 ani. Deşi la un moment dat intervine cineva şi vrea îi ia apărarea victimei, agresorii nu se opresc.

Filmarea care durează câteva minute a fost postată apoi pe o platformă online de jocuri. Aici adolescenţi din toată ţara se conectează în reţea pentru diverse jocuri şi îşi pot trimite fotografii şi materiale video. Şocat de scena extrem de dură, un tânăr din judeţul Mureş i-a căutat pe părinţii băiatului.
 

Victima, terorizată de câteva luni
 

Mama copilului: ”Dacă nu era copilul ăla eu nu aflăm. Nici eu nu am remarcat o schimbare de comportament atât de mult a mascat tocmai de asta am nevoie de psiholog."

Mama băiatului, uimită că fiul ei a fost atât de speriat, încât nu i-a spus un cuvânt despre suferinţele îndurate, s-a dus cu filmarea direct la poliţie.

Mama copilului: "Copilul a fost lovit în repetate rânduri ceea ce nu a spus acasă. A fost pus să ceară taxa de protecţie în euro.”

Femeia le-a spus polițiștilor că fiul ei era terorizat încă din luna mai de aceşti copii. Ar fi fost şi şantajat.
 

Agresorii, audiați cu părinții. Bătaia ar fi fost declanșată de un mesaj publicat online
 

Agent de poliţie, Ionela Popa, purtător de cuvânt IPJ Alba: "Poliţiştii din Cugir au întocmit dosar penal pentru loviri sau alte violențe. Din primele cercetări a rezultat că starea conflictuală a fost generată de o postare pe o reţea de socială. Minorii au fost audiaţi împreună cu părinţii.”

Specialiştii îi îndeamnă pe părinţi să aibă o comunicare caldă cu copiii lor şi să îi înveţe să aibă încredere în familie, să ceară ajutor atunci când au probleme de orice natură. De multe ori, însă, când adulţii sunt foarte ocupaţi şi stresaţi, copiii sunt trecuţi pe planul doi.

Iuhos Lenke Psiholog: ”Copiii nu se simt în siguranţă să poate o conversaţie cu părintele. Ei de mici trebuie să fie învăţaţi să comunice orice problemă cu părintele cât ar fi de mică, copilul trebuie neapărat tratat pentru că s-ar putea pe viitor să devină el la rândul lui agresorul în adolescență pentru că se va integra greu în grupuri de copii şi cu alţi copii.”

Copilul a intrat deja într-un program de consiliere psihologică cu atât mai mult cu cât îi este foarte greu acum să mai interacţioneze cu alte persoane. Costurile terapiei sunt suportate de către mama băiatului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO