Refuzate de Gradinile Zoologice, animalele crescute de Nutu Camataru ar putea ajunge in Africa

×
Codul embed a fost copiat

Miercuri, favoritii lui Nutu Camataru, cei 4 lei si doi ursi, crescuti de temutul interlop vor fi luati in custodie de autoritati.

Dupa multe cautari si refuzuri, doar administratorii gradinii zoologice din Bucov au acceptat sa preia animalele. Altii, inspaimantati probabil de provenienta fiarelor, au refuzat, invocand lipsa de spatiu.

Oricum, reprezentantii fundatiei ''Vier Pfoten'' au in plan sa duca felinele, intr-o rezervatie din Africa.

Cei 2 ursi si cele 4 feline din curtea lui Nutu Camataru vor petrece ultima lor noapte pe domeniul interlopului din Ferentari. La fel ca proprietarul ei, leoica este celebra. Putini stiu ca a aparut intr-un videoclip al cantaretului Pepe.

"A fost filmat cu 5, 6 ani in urma. La filmarea videoclipului a participat si un leu... leoaica, regizorul s-a ocupat. Cred ca oricui ii e frica de un animal salbatic, dar imi era si drag sa stau in aproprierea lui. A fost foarte cuminte la filmare. Alte exagerari ca au venit leii la mine acasa sunt exagerari.'', a declarat Pepe.

Citește și
Nutu Camataru
Amenintarile fratilor Camataru, interceptate de procurori: "Iti crap capu-n doua. Da-mi banii!".
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

 

Leoaica nu ar fi stat insa doar in lumina reflectoarelor. De ani de zile umbla zvonurile potrivit carora ca cei din clanul Camatarul si-ar fi amenintat datornicii ca ii arunca la fiare. Cu toate acestea, autoritatile s-au interesat doar acum de aceste salbaticiuni fioroase.

''Legislatia prevede ca animalele tinute in captrivitate sa aiba un certificat de provenienta, un spatiu in care sa se desfasoare, un grafic de hranire si un organ special care sa se ocupe de ele. In situatia de fata nu am gasit documente de provenienta", a declarat Marius Barbulescu, director general Garda Nationala de Mediu.

In cele din urma inspectorii garzii de mediu au decis sa confiste animalele. Doar ca in prima faza s-au lovit de refuzuri.

Cei de la Gradina Zoologica din Bucuresti nu s-au aratat interesati de lei cum nici ursii par ca n-ar avea loc in Rezervatia de la Zarnesti.

"Sunt niste zvonuri. Noi nu am primit niciodata niciun fel de amenintare tocmai pentru ca noi nu am fost dispusi niciodata sa preluam acesti ursi. Nu se pune problema de a ne fi frica de acesti oameni. Este o problema artificiala tocmai pentru ca autoritatile nu au gestionat la timp problema. ", a declarat Liviu Cioineag, managerul sanctuarului LiBEARty Zarnesti.

Pana la urma administratorii complexului de la Bucov Ploiesti se ofera sa gazduiasca temporar salbaticiunile.

''Vor fi adusi miercuri, vor fi tranchilizati de aceasta fundatie si transportati. Spatiul este pregatit, le punem la dispozitie spatiu hrana si medicamentatia in caz de nevoie. '', a spus Laura Mogher, directorul gradini zoologice din Ploiesti.

De transport se vor ocupa cei de la fundatia Vier Pfoten.

"Vor sta temporar pana vom gasi solutia optima, poate insemna rezervatie din Africa, sau poate vor ramane acolo daca le gasim spatiul necesar... un hectar. Pentru ursi e mai simplu pentru ca am putea sa-i ducem intr-o rezervatia din Austria, Germania sau Bulgaria sau sa le facem si lor un loc la Ploiesti.", a spus Kuki Barbuceanu, coordonator proiecte Vier Pfoten.

Cei 4 lei sunt extrem de iubiti de Nutu Camataru. Mama lui spune ca atunci cand erau mici obisnuiau sa dorma cu el in pat. Erau bine hraniti si ingrijiti, insa nu aveau niciun fel de acte medicale si nu ar fi fost vazuti niciodata de un veterinar. Ursii insa nu s-au dezvoltat normal, poate si pentru ca au stat intr-un spatiu impropriu.

"Daca ii iau, ma duc si eu sa-i vizitez sa vad in ce conditii sunt tinutu, cum vor arata dupa aceea", a spus Mimi Camatareasa.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
"Dormea cu leii in pat, lui Baloo ii dadea sa manance din gura". Ce se intampla la "ZOO Camataru"

Pe langa libertate, Nutu Camataru isi pierde si animalele salbatice la care tinea mai ceva ca la ochii din cap, dupa cum spune mama lui.

Amenintarile fratilor Camataru, interceptate de procurori:
Amenintarile fratilor Camataru, interceptate de procurori: "Iti crap capu-n doua. Da-mi banii!".

Convorbirile fratilor Sile si Nutu Camataru, arestati preventiv intr-un dosar instrumentat de DIICOT, au fost interceptate de procurori.

Fratii Camataru si liderii Sportivilor, arestati
Fratii Camataru si liderii Sportivilor, arestati "la pachet". Incidente pana si in sala de judecata

Camatarii si sportivii, liderii celor doua clanuri rivale din Capitala, dar si locotenentii lor, raman dupa gratii.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuză de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Șeful Finanțelor anunță dublarea încasărilor la Fisc în primul trimestru, de la 55,7 miliarde de lei la 97,1 miliarde
Șeful Finanțelor anunță dublarea încasărilor la Fisc în primul trimestru, de la 55,7 miliarde de lei la 97,1 miliarde

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, în creştere cu 41,8 miliarde de lei faţă de perioada similară a anului trecut, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.