Are 72 de ani si sustine ca e fiul Regelui Mihai. L-a dat in judecata

Ultima actualizare: 26-10-2012 04:05
Are 72 de ani si sustine ca e fiul Regelui Mihai. ...
Are 72 de ani si sustine ca e fiul Regelui Mihai. ...

Regele Mihai este tarat intr-un scandal de un violonist german care pretinde ca este urmasul Majestatii Sale. Dieter Stanzeleit a deschis un proces in Germania, sperand sa ii fie recunoscut statutul de fiu al regelui Mihai.

Barbatul are 72 de ani si le cere magistratilor sa-i recunoasca oficial statutul de fiu al Regelui Mihai, dintr-o presupusa casatorie cu o membra a Casei Regale Britanice.

Alteta Sa, care va implini anul acesta 90 de ani, sugereaza ca artistul ar fi in realitate un impostor, care se bazeaza pe documente falsificate.

Dieter Stenzeleit tulburta de cativa ani linistea Casei Regale cu o pretentie socanta: muzicianul sustine ca este fiul Regelui Mihai, nascut la Constanta pe 28 noiembrie 1939, la doar doua luni dupa ce Majestatea Sa s-ar fi casatorit cu mama lui, Norisse Lyon, o pretinsa membra a Casei Regale Britanice.

Violonistul a deschis deja doua proceduri judiciare prin care solicita sa i se recunoasca statutul de fiul al Majestatii Sale Mihai I. Primul proces l-a pierdut la Geneva, iar judecatorii elvetieni l-au condamnat la plata a 3.000 de franci catre avocatii regelui.

Intr-un alt proces, Dieter Stenzeleit cere schimbarea numelui in Nicolae Vasile de Alba Iulia, avandu-l ca tata pe regele Mihai. A fost ceruta si o comisie rogatorie pentru judecatorii romani. Asa incat regelui i s-a cerut sa raspunda la cateva intrebari.

La intrebarea: "V-ati casatorit la 7 septembrie 1939, prima casatorie cu Nerissa Jane Irene Bowes-Lyon?", alteta sa a raspuns: "Nu. Nu am intalnit pe nimeni cu numele Nerissa Jane Irene Bowes-Lyon si nici nu eram casatorit inainte de casatoria mea cu principesa Ana de Burbon Parma la 10 iunie 1948, astazi regina Ana de Romania".

La intrebarea: "S-a nascut in timpul acestei casatorii un copil comun cu numele Nicolae Vasile?", regele Mihai a raspuns din nou ca nu a fost casatorit cu mama pretinsului fiu.

Avocatii Casei Regale merg mai departe. Arata ca regele Mihai a facut si o plangere penala impotriva celui care pretinde ca ii este urmas.

Sustinerile Casei Regale se bazeaza inclusiv pe un raspuns oficial al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii care respinge o serie de documente invocate de Stenzeleit, inclusiv o presupusa adresa semnata de fostul general de securitate Ion Mihai Pacepa.

Soarta acestei dispute va fi decisa peste cateva saptamani.

D. Stanzeleit,presupusul fiu al Regelui Mihai,a fost scut viu pentru Hitler

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO