Poiana Dragostei, minunea turistica din Alba. Povestile se transmit din generatie in generatie

18-02-2013 19:13

O poienita in forma de inima, aparuta in mijlocul unei paduri de stejar, ar putea transforma un loc de poveste din Alba intr-o zona turistica de succes.

Asa s-a intamplat cu cercurile misterioase din lanurile de grau din Anglia. La noi, nimeni nu stie cum a luat nastere inima din padure unde pe vremuri se tineau hore si petreceri. Autoritatile vor sa o transforme in arie protejata si sa foloseasca simbolul ca imagine a judetului.

Satenii stiu din tata in fiu ca inima a aparut in mijlocul celor 260 de hectare de padure, in urma cu cateva sute de ani.

Locul pare incremenit in timp. Stejarii seculari au vazut de-a lungul veacurilor cete de haiduci tragand din flinte dar si perechi de indragostiti din povesti iubire de mult apuse. Localnicii din Bucerdea Vinoasã, localitatea aflata la 3 kilometri de minunea din padure, isi amintesc ca pe vremuri se intalneau cu fetele in poienita si incingeau hore de rasuna tot codrul.

"De aia i-a ramas numele de Poiana Dragostei. Cum au lasat-o batranii, asa am gasit-o si noi" spun localnicii.

In apropierea poienitei se afla stancile numite Piatra Craivii unde legenda spune ca ar fi ascunse comori de pe vremea dacilor.

Iarna, la gura sobei, pe cand afara suiera viscolul, batranii vorbesc despre cei care au incercat sa gaseasca aceste bogatii din adancurile stancii. N-au mai fost vazuti, dar strigatele lor se aud din cand in cand in padurea cu inima.

"Cica piatra i-ar fi inghitit si noaptea se aud gemete din interiorul stancii."

Pe internet, poienita poate fi vazuta din orice colt al lumii. Autoritatile din Bucerdea Vinoasa vor sa amenajeze zona pentru ca turistii sa poata sa admira peisajul slefuit de natura.

"Aceasta poiana, care devine reprezentativa pentru judet, va fi in viitorul apropiat o arie naturala protejata si mai ales va fi un brand al judetului. Vom incerca pe viitor sa folosim aceasta poiana a inimii ca logo al judetului" spune Rares Tileaga, Centrul de Turism Consiliul Judetean Alba.

Dincolo de misterul aparitiei, Poiana Inimii este cu adevarat o minune pentru turismul local. Locul pare la fel de ciudat ca si figurile aparute in alte colturi ale lumii si ale caror fotografii au devenit deja celebre.

Tags: poiana inimii,


VIDEO PROTVPLUS.RO