Anuntul facut de un avocat despre situatia lui Ionut Gologan. "Nu se pune problema executarii lui"

Ultima actualizare: 04-09-2016 07:10
Ionut Gologan

 Avocatul Liviu Turcu, cel care l-a vizitat, in ultimele luni, in repetate randuri pe Ionut Gologan in inchisoare, a declarat ca se asteapta schimbarea legislatiei in Malaysia, pentru a putea fi extradat in Romania.

 Acesta a mai precizat ca nu se pune problema executarii lui Ionut.

"Se asteapta inca sa se schimbe legislatia în Malaysia pentru a putea fi definitivat acordul cu Romania in vederea extradarii lui Ionut in tara noastra, pentru a-si executa aici pedeapsa. In alta ordine de idei, suntem legati cumva, in situatia lui Ionut, si de o decizie a sultanului, o decizie favorabila in sensul mentinerii lui in viata. Bine, nu se pune problema executarii lui Ionut, avand in vedere ca, acolo, nu au mai fost executii, in situatia lui, de ani de zile. Probabil ca e o chestiune de timp pana la schimbarea legislatiei in Malaysia", a declarat Liviu Turcu pentru Ziarul Ring.

Avocatul a adaugat ca vorbeste cel putin o data pe luna la telefon cu Ionut Gologan si ca incearca sa ii ridice moralul.

In toamna, Malaysia si-ar putea schimba legislatia, pentru a putea permite comutarea pedepsei capitale la inchisoare pe viata sau executarea unui numar de ani. In acest caz, o extradare a lui Ionut Gologan in Romania ar putea avea sanse mult mai mari decat in prezent.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO