Cat il costa pe Andrei Placinta libertatea? Program strict, in teorie, in urmatorii 8 ani de zile

×
Codul embed a fost copiat

Andrei Placinta, fiul senatoarei Sorina Placinta, a fost condamnat, miercuri, de Tribunalul Bucuresti, la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru tentativa de omor, talharie si ultraj contra bunelor moravuri.

Andrei Placinta urmeaza sa execute pedeapsa cea mai grea, de trei ani de inchisoare, pedeapsa suspendata pe un termen de incercare de opt ani.

Pe durata termenului de incercare, Andrei Placinta trebuie sa se prezinte la Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Vrancea, conform programului stabilit de aceasta institutie, sa anunte orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste opt zile, precum si intoarcerea, sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca, sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenta, potrivit deciziei instantei.

Pe latura civila, instanta a luat act de faptul ca Spitalul Universitar a fost despagubit anterior, astfel ca a respins actiunea unitatii sanitare.

Totodata, instanta a constatat ca victimele lui Andrei Placinta nu s-au constituit parti civile in proces, astfel ca nu a fost obligat la plata unor despagubiri in cazul acestora.

Citește și
Andrei Placinta
Apel la 112 despre Andrei Placinta: "E un nebun cu o masina. Intra in lume. Se omoara aici!"
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Razvan Andrei Placinta a fost trimis in judecata la inceputul lunii iunie 2011, de catre procurorii Parchetului Capitalei, care-l acuza de tentativa de omor calificat, talharie, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, in legatura cu un incident petrecut in 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitala.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca, "in seara 6 decembrie 2010, pe fondul unor neintelegeri cu partea vatamata H.I.D., inculpatul a lovit-o pe aceasta si a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota si plafonul autoturismului partii vatamate, pe care l-a deteriorat, in sensul ca i-a indoit capota si i-a spart luneta", potrivit Parchetului.

In momentul in care, in apararea partii vatamate au intervenit mai multe persoane, Andrei Razvan Placinta, aflandu-se la volanul autoturismului marca Renault Laguna, a patruns cu acesta pe trotuar cu intentia vadita de a-i lovi.

In aceste imprejurari, in timp ce partea vatamata S.N. incerca sa il opreasca pe inculpat, tinandu-se cu mainile de capota autoturismului, a fost impinsa de autoturism, s-a dezechilibrat si a cazut. Acuzatul si-a continuat deplasarea si a surprins-o pe aceasta sub autoturism, dupa care, prin mai multe manevre succesive ale autoturismului in fata si in spate a trecut peste partea vatamata, provocandu-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si au necesitat pentru vindecare 40-45 de zile de ingrijiri medicale, potrivit procurorilor.

Andrei Razvan Placinta a fost arestat preventiv pentru 29 de zile in 8 decembrie 2010, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti, fiind eliberat in 6 ianuarie 2011

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Marturia lui Andrei Placinta:
Marturia lui Andrei Placinta: "Nu mai eram impreuna, dar ea ma suna si mai intretineam relatii..."

Fiul fostului ministru al Tineretului, Andrei Placinta, a povestit, luni, scenele din 6 decembrie 2010, totul fiind pus sub umbrela excesului de adrenalina.

Apel la 112 despre Andrei Placinta:
Apel la 112 despre Andrei Placinta: "E un nebun cu o masina. Intra in lume. Se omoara aici!"

Marturii cutremuratoare apar in cazul Andrei Placinta. Mediafax a obtinut un document din dosar cu apelurile la 112 pe care trecatorii le-au facut in decembrie 2010, cand fiul senatoarei Sorina Placinta a agresat mai multe persoane pe strada Berzei.

Fiul senatorului Placinta, acuzat de tentativa de omor, ramane in arest
Fiul senatorului Placinta, acuzat de tentativa de omor, ramane in arest

UPDATE: Curtea de Apel Bucuresti a decis marti, definitiv, ca Andrei Placinta sa fie cercetat in arest preventiv in dosarul in care este acuzat de tentativa de omor calificat, talharie, loviri sau alte violente si distrugere.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.