Andreea Marta si sora ei cereau minim 1.000 de euro cand clientii solicitau o tanara "premianta"

andreea marta

Andreea Marta si Maria Magdalena Lungu cereau minim 1.000 de euro cand clientii solicitau pentru practicarea prostitutiei o tanara "premianta" sau "de nota 10".

Tariful minim perceput fiind 250-300 euro pentru fiecare tanara, acestea din urma primind sume mult mai mici fata de cele date de clienti.

In 19 iulie, Andreea Elena Marta, sotia lui Codrut Marta, fostul sef de cabinet al fostului presedinte ANAF Sorin Blejnar, sora ei, Maria Magdalena Lungu si Valentin Panait, taximetrist care ar fi facut anumite servicii grupului in schimbul unor sume, au fost arestati preventiv de Tribunalul Bucuresti, la propunerea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Instanta Tribunalului Bucuresti arata, in motivarea deciziei de arestare preventiva obtinuta de MEDIAFAX, ca in 8 septembrie 2010, organele de urmarire penala s-au sesizat din oficiu cu privire la existenta unui grup infractional organizat cu preocupari pe linia prostitutiei si a proxenetismului.

Astfel, incepand din 2010, Andreea Marta, Maria Magdalena Lungu, Victoria S. si Valentin Panait ar fi constituit un grup infractional organizat, coordonand o retea de prostituate de lux.
Tinerele ce practicau prostitutia erau racolate de catre membrii gruparii din randul persoanelor cu un aspect fizic atragator, participante la diferite concursuri de frumusete sau prezentari de moda, selectia fiind riguroasa, in principal, datorita faptului ca beneficiarii prestatiilor sexuale proveneau din randul persoanelor publice, a oamenilor de afaceri, printre clienti fiind si diferiti cetateni straini bogati sau persoane din lumea mondena.

Citește și
curtea de apel bucuresti
CAB judeca in 30 iulie contestatia Andreei Marta si a sorei acesteia la decizia de arestare
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Potrivit actelor depuse la dosar, anchetatorii au stabilit ca grupul infractional este compus din mai multe persoane de sex feminin, coordonate de Andreea Marta, si sora ei, Maria Magdalena Lungu, care se ocupau cu "racolarea clientilor ce dispun de o situatie materiala foarte buna, carora le-a facilitat intalniri cu tinerele care practica prostitutia".

Clientii cereau ca fetele sa aiba un anumit aspect fizic, iar acestea erau trimise in locurile stabilite de clienti, de regula hoteluri sau case particulare, uneori fiind insotite chiar de catre coordonatoare.

Din datele obtinute de anchetatori pana in prezent a rezultat ca sumele de bani incasate din practicarea prostitutiei erau impartite intre tinerele care practicau prostitutia si coordonatorii gruparii.

Astfel, tariful minim perceput de corodonatorii retelei era de 250 - 300 euro pentru fiecare tanara solicitata in vederea prestarii serviciilor sexuale.

Existau insa si cazuri cand tarifele minime ajungeau la 1.000 de euro, atunci cand era solicitata o tanara ce era considerata "premianta" sau de nota 10.

Totodata, existau situatii in care "clientii potenti financiar" apelau la coordonatorii retelei pentru mai multe tinere deodata, cu care sa-si petreaca vacantele in strainatate. Costurile erau suportate in totalitate de client, astfel ca sumele platite ajungeau la cateva mii de euro.

"Banii obtinuti de catre tinerele ce erau recrutate pentru aceasta activitate erau folositi in scopul asigurarii mijloacelor de existenta, in sensul ca isi plateau chiria si isi asigurau cele necesare traiului, aceasta tinand cont de faptul ca in cea mai mare parte aceste tinere erau …., nu aveau alte venituri pentru a se intretine si nu doreau sa apeleze la …, acestia neavand posibilitati financiare majore", se arata in motivarea deciziei de arestare preventiva.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca Andreea Marta castiga si 10.000 de euro intr-un sejur la Monte Carlo, din traficarea de fetelor racolate pentru a bine dispune barbati bogati.

Potrivit surselor citate, Marta facea "comenzi pentru virgine" in Republica Moldova, pentru care se plateau si cate 3.000 de euro, iar in Bucuresti gruparea ce trafica fetele obtinea si 10.000 de euro.

Decizia Tribunalului Bucuresti poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit DIICOT, incepand cu anul 2010, surorile Andreea Elena Marta (fosta Lungu), de 28 ani, si Maria Magdalena Lungu, de 38 de ani, au coordonat aceasta grupare, procedand la racolarea persoanelor cu o situatie materiala foarte buna, carora le-ar fi facilitat intalniri cu diferite tinere in vederea practicarii prostitutiei, in schimbul unor importante sume de bani.

"Clientii erau racolati de catre membri gruparii din mediul oamenilor de afaceri, politicieni si sportivi, care erau dispusi sa cheltuiasca sume foarte mari de bani, prin organizarea unor petreceri private, in special in strainatate si in cluburi exclusiviste", a precizat Politia Romana.

In urma investigatiilor efectuate in baza delegarii autoritatilor judiciare au fost identificate 30 de prostituate, o parte dintre acestea fiind deja audiate.

Codrut Alexandru Marta a fost dat in urmarire nationala dupa ce disparitia a fost semnalata la Politie, in 25 mai, de Andreea Marta, care preciza ca ultima data acesta a fost vazut in 21 mai 2012.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Tinerele din reteaua de prostitutie de lux erau sfatuite sa nu le dea clientilor numerele de telefon
Tinerele din reteaua de prostitutie de lux erau sfatuite sa nu le dea clientilor numerele de telefon

Tinerele din reteaua de prostitutie de lux erau sfatuite sa nu le dea clientilor numerele de telefon sau detalii despre ele si sa nu vorbeasca despre sumele de bani pe care urmau sa le primeasca.

CAB judeca in 30 iulie contestatia Andreei Marta si a sorei acesteia la decizia de arestare
CAB judeca in 30 iulie contestatia Andreei Marta si a sorei acesteia la decizia de arestare

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) judeca in 30 iulie contestatia Andreei Marta, sotia lui Codrut Marta, a sorei acesteia, Maria Magdalena Lungu, si lui Valentin Panait la decizia de arestare preventiva dispusa in dosarul de prostitutie de lux.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.