Ana Maria Nedelcu s-a prezentat cu baiatul ei la Protectia Copilului. Cand afla daca va fi extradata in Canada

28-04-2016 18:43

Ana Maria Nedelcu, femeia care ar putea fi extradata in Canada, unde este acuzata ca si-a rapit copilul, s-a prezentat joi de bunavoie la Directia de Protectie a Copilului din sectorul 4.

A vrut sa le demonstreze autoritatilor ca fiul ei este bine ingrijit. Mama era somata de un executor judecatoresc, care potrivit instantei, trebuie sa ii ia copilul si sa-l predea tatalui. Decizia a fost insa suspendata de judecatorii sectorului 3.

La 7 zile dupa ce a fost eliberata din arest preventiv, Ana Maria Nedelcu a venit la sediul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din sectorul 4, insotita de baietelul ei si de avocat.

Ar fi trebuit sa ajunga aici inca de pe 20 aprilie, insa atunci era dupa gratii. Desi decizia ca fiul ei sa ramana cu ea nu este definitiva, mama a avut puterea sa zambeasca si sa se bucure de fiecare clipa petrecuta cu el.

Ana Maria Nedelcu: S-a luat nota ca Antony, baietelul meu, e bine sanatos, e bine ingrijit si nu a fost niciodata disparut. El s-a simtit bine si sa vorbeasca si a aratat ce bine educat e.
Reporter: A fost intrebat ceva si de tata?
Ana Maria Nedelcu: Nu, pentru ca nu am vrut sa-l punem intr-o situatie delicata.

Adrian Amuza, avocat: "Noi am avut niste indicii ca se urmareste o executare silita fara prezenta unui psiholog, fara un reprezentant al DGASPC. Si atunci pentru a evita o executare posibil abuziva, am ales aceasta varianta."

La intalnire nu a venit insa si tatal baietelului. Avocatul lui sustine ca nu au fost anuntati.

Ana Maria Nedelcu: "Noi am invitat toate partile."

Dupa sarbatori, Ana Maria Nedelcu trebuie sa se prezinte in fata instantei de doua ori. Prima data pentru a se stabili executarea silita, adica daca baietelul ramane deocamdata cu ea, apoi la 5 zile distanta, pe 10 mai, judecatorii vor decide daca va fi extradata in Canada. Ana Maria este urmarita penal pentru ca a plecat cu fiul ei din Canada, cu toate ca tatal avea custodie comuna. Ea poate fi condamnata la 10 ani de inchisoare.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO