Vechea hală Obor din Capitală, închisă pentru o jumătate de an. Problemele descoperite


Ultimul update: Miercuri 25 Septembrie 2019 20:07
Data publicarii: Miercuri 25 Septembrie 2019 20:07
Categorie: Stiri actuale

Vechea hală Obor din Capitală va rămâne închisă pentru o jumătate de an. Decizia radicală vine după o serie de controale, care au arătat dezastrul din piaţă: carne expirată, produse mucegăite şi spaţii insalubre.

Pe lângă problema depozitării alimentelor, inspectorii ANPC au descoperit şi că plafonul de sticlă din clădire era într-o stare avansată de degradare.

„Aţi intrat cu buldozerele, asta aţi făcut!!" - Aşa au primit comercianţii din Hala Veche de la Obor vestea că piaţa rămâne închisă pentru o jumătate de an. Decizia a fost luată după ce inspectorii de la ANPC au analizat rezultatele controlului făcut duminică. Au fost retrase atunci de la vânzare aproape 7.000 de kilograme de produse alimentare necorespunzătoare: peşte expirat, carne şi brânzeturi depozitate în condiţii insalubre.

Preşedinte ANPC: „Trebuie să aveţi vitrine în care aerul rece să circule peste tot. Aici nimeni nu avea vitrine corespunzătoare”.

Din cele 32 de firme controlate, două au fost închise temporar, iar restul amendate.

Pe lângă problema alimentelor, un alt motiv pentru care inspectorii au cerut închiderea pieţei este tavanul. Inspectorii cred că plăcile vechi de sticlă sunt un real pericol pentru angajaţi şi mai ales pentru miile de clienţi care intrau în piaţa până acum.

Decomadată, administratorii clădirii nu iau în considerare schimbarea tavanului. Au început, în schimb, montarea unei plase de protecţie.

Comerciant: “Da, este periculos, adevărul este că până acum noi am achitat chirii şi nu s-a făcut nimic”.

Administratorii nu au vrut să comenteze situaţia. Acum o dezamăgire, Hala Obor a fost cândva cea mai importantă piaţa din estul Europei. Inaugurată în 1950, a fost una dintre primele clădiri moderniste din Capitală, un concept la care a lucrat nepotul lui Ion Creangă, arhitectul Horia Creangă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO