Carpatair:Nimeni nu a avut de suferit in urma incidentului din Florenta. Pasagerii vin marti in tara

Dată publicare: 28-05-2012 16:09
Dată actualizare: 27-09-2012 20:48


Avion CarpatAir

Reprezentantii companiei Carpatair sustin, referitor la incidentul in care a fost implicat avionul Florenta-Timisoara, ca "niciunul dintre pasagerii aflati la bord si dintre membrii echipajului nu a avut de suferit".

Potrivit unui comunicat de presa transmis de compania Carpatair, la bordul avionului Florenta-Timisoara a avut loc o alarma falsa de incendiu, pasagerii fiind evacuati.

"Pe timpul rulajului catre pista de decolare pe Aeroportul din Florenta, in jurul orei 11.40, ora Italiei, echipajul aeronavei de tip Saab-2000 a zborului Florenta-Timisoara, cu 45 de pasageri la bord, a sesizat declansarea mesajului de alarma de incendiu la motorul stang, unul care ulterior s-a dovedit a fi fals. Pentru evitarea oricarui risc si in conformitate cu procedurile standard pentru astfel de situatii, echipajul a incetat imediat rulajul, a declansat sistemele de stingere a incendiului si a evacuat aeronava", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, "niciunul dintre pasagerii aflati la bord si dintre membrii echipajului nu a avut de suferit".

Contactat de corespondentul Mediafax,  reprezentantul companiei Carpatair Paula Ardelean a declarat ca pasagerii vor reveni in tara cu o alta aeronava, in cursul zilei de marti.

"Toti cei 45 de pasageri vor fi transportati in cursul zilei de maine (marti - n.r.) in Romania, cu o alta aeronava", a spus Ardelean.

Trei dintre pasagerii raniti in incidentul aerian de la Florenta au fracturi, iar al patrulea acuza dureri la coloana vertebrala, relateaza site-ul TGcom.it.

Conform unor surse citate de TGcom, persoanele ranite sunt trei barbati si o femeie.

Trei dintre victime au fracturi la membrele inferioare, iar a patra acuza dureri la coloana vertebrala.

Deocamdata, nu se cunoaste nationalitatea victimelor.

Cei patru pasageri ai unui zbor pe ruta Florenta - Timosoara au fost raniti pe aeroportul din orasul italian dupa ce aeronava a fost evacuata din cauza alertei de incendiu.

Pilotul avionului companiei CarpatAir a decis evacuarea de urgenta dupa ce, in timp ce rula pe pista inaintea manevrei de decolare, observase pe tabloul de bord un senzor care indica un posibil incendiu la unul dintre motoarele aparatului.

La bordul avionului de tip Saab 2000 se aflau aproximativ 40 de persoane.

Aterizarile si decolarile au fost suspendate scurt timp pe aeroportul din Florenta.

Potrivit unor surse aeroportuare, nu a fost depistata nicio urma de incendiu la vreun motor al aeronavei.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO