Al treilea roman pentru care Google isi schimba logo-ul. 160 de ani de la nasterea lui Caragiale

Ultima actualizare: 08-11-2012 12:13
Caragiale Google

Google si-a modificat, luni, logoul pentru a-l omagia pe Ion Luca Caragiale, la implinirea a 160 de ani de la nasterea celebrului scriitor si dramaturg roman.

Luni, se implinesc 160 de ani de la nasterea lui I.L. Caragiale, figura emblematica pentru cultura romaneasca si unul dintre cei mai importanti scriitori si dramaturgi romani.

Noul logo al Google Romania prezinta un bust al scriitorului roman, realizat in grafica. Totodata, in noul logo, bustul lui Caragiale este suprapus peste cuvantul "Google", care apare ca si cum ar fi caligrafiat cu penita. De asemenea, grafica omagiala include si o scrisoare, care iese partial din chenarul logoului, aluzie la "O scrisoare pierduta" a lui I.L. Caragiale.

Motorul de cautare Google alege rar sa omagieze o personalitate din Romania, modificandu-si logoul in acest sens.

In 2011, Google l-a mai omagiat pe sculptorul roman Constantin Brancusi. Astfel, pe 19 februarie, Google a celebrat 135 de ani de la nasterea lui Constantin Brancusi, noul logo fiind alcatuit din imagini ale unor lucrari realizate de celebrul sculptor, printre care "Domnisoara Pogany" si "Sarutul".

De asemenea, pe 19 august 2011, Google l-a omagiat pe George Enescu, la 130 de ani de la nasterea compozitorului roman. Logoul de atunci l-a prezentat pe compozitorul roman in timp ce canta la vioara, iar peste cuvantul "Google" a aparut un portativ cu note muzicale.

Ion Luca Caragiale s-a nascut la 30 ianuarie 1852 in satul Haimanale, astazi satul I. L. Caragiale, din judetul Dambovita, si a decedat pe 9 iunie 1912, la Berlin. I.L. Caragiale a fost un dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic și ziarist roman, de origine greaca. Este considerat a fi cel mai mare dramaturg roman si unul dintre cei mai importanti scriitori romani. A fost ales membru post-mortem al Academiei Romane.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO