Adrian Sarbu demisioneaza de la Central European Media Enterprises (CME)

Ultima actualizare: 24-08-2013 07:00
CME

Central European Media Enterprises Ltd. (CME) anunta, intr-un comunicat de presa, ca Adrian Sarbu a demisionat, miercuri, din functiile de Presedinte si Chief Executive Officer (CEO) ale companiei.

"Adrian Sarbu a jucat un rol decisiv in cadrul companiei pentru aproape doua decenii. A inceput ca partener al CME in 1995, cand compania a lansat postul PRO TV pe piata din Romania. Ulterior, din 2007 pana in 2009, a ocupat functia de Chief Operating Officer al companiei. Din 2009 a fost Presedinte si CEO al CME", se arata in comunicat.

Ronald Lauder, fondatorul CME si seful boardului directoral al CME, ii multumeste lui Adrian Sarbu, prin intermediul aceluiasi comunicat, pentru "numeroasele contributii la succesul companiei CME, pentru pasiunea, dedicarea si viziunea creativa de exceptie de care a dat dovada inca din 1995".

"In toata aceasta perioada, Adrian a creat si implementat strategia multichannel pentru CME si divizia new media. Si-a indeplinit cu succes atributiile de CEO, reusind sa mentina compania in pozitia de lider de piata intr-un context macroeconomic foarte dificil si intr-o perioada de tranzitie a industriei media. Ii suntem recunoscatori lui Adrian pentru toate aceste realizari si ne dorim sa continuam colaborarea si in viitor", spune Ronald Lauder.

Adrian Sarbu a declarat ca este "mandru" ca a facut parte din CME pentru aproape 20 de ani si ca a contribuit la succesul neintrerupt al companiei in aceasta perioada plina de provocari.

"Este o organizatie extraordinara, cu oameni foarte talentati. Sunt increzator in succesul companiei si in viitor. Misiunea mea la CME a fost indeplinita", spune Sarbu, citat in comunicat. Adrian Sarbu va fi in continuare angajat CME pana la 1 ianuarie 2014.

Boardul companiei l-a desemnat pe Duco Sickinghe, membru al boardului, sa conduca temporar comisia directorala pana la preluarea sarcinilor de catre un CEO permanent.

Potrivit comunicatului, boardul companiei sustine strategiile de business implementate de catre managementul CME in anul 2013, inclusiv intentia de crestere a tarifelor de publicitate TV si a tarifelor pentru retransmisie, care ar trebui sa conduca la o crestere a business-ului si la performante notabile pentru CME.

Adrian Sarbu a promovat, in 1990, prima lege a audiovizualului, care a pus bazele televiziunii independente private din Romania. El a revolutionat piata de media din Romania, odata cu lansarea PRO TV in decembrie 1995. Adrian Sarbu este unul dintre cei mai importanti actionari individuali in CME, ca urmare a fuziunii dintre CME si Media Pro din 2009 si detine Mediafax Group.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO