Administratora azilului care a luat foc în București, pusă sub învinuire

Ultima actualizare: 09-10-2017 13:31

Procurorii Parchetului Bucureşti au pus azi sub învinuire pe administratorul azilului de bătrâni care a ars sâmbăta trecută în sectorul 3 din Bucureşti.

UPDATE 17.10: Ancheta pornită in rem, de procurori, a ajuns în alt punct. A trecut în dreptul acuzaților numele administratorului azilului, care este sub control judiciar.

Femeia a spus că regretă situația, că este „un ghinion teribil” și că nu a încercat decât să îi ajute pe bătrâni, însă se pare ca administratorii au lăsat pe locul doi siguranța, adică avizul de securitate la incendiu. S-au interesat de condițiile pentru obținere, dar nu au găsit fondurile necesare să pună în aplicare toate cerințele pompierilor.

Pentru că nu au găsit aceste lucruri în regulă, peocurorii au pus-o pe administratoră sub acuzare. Din datele ISU, nu este un caz singular – alte șapte din opt aziluri private nu au această aviz pentru siguranța la incendiu.

Acuzată de ucidere din culpă

Femeia este acuzată de ucidere din culpă, vătămare corporală şi distrugere. În urma incendiului, un bătrân imobilizat a murit, iar alţi 19 vârstnici s-au intoxicat cu fum.

Administratora Simona Tănase a declarat cu lacrimi în ochi că nu a dorit niciodată să facă un rău, însă anchetatorii îi reproșează că nu a obținut o autorizație de securitate la incendiu, care ar fi presupus ca personalul să fie instruit de pompieri, sau să știe câte căi de evacuare ar fi trebuit să aibă clădirea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO