Accident cu repetitie pentru serviciul de ambulanta din Dambovita. Doua masini lovite de soferii care nu acorda prioritate

Ultima actualizare: 27-05-2014 06:48

Necazuri in lant pentru serviciul de ambulanta Dambovita. Una din masinile de interventie a fost avariata intr-un accident, la cateva zile dupa ce o alta salvare a avut aceeasi soarta intr-un incident similar produs, culmea ghinionului, pe acelasi drum.

Sambata, ambulanta a lovit un sofer care nu a auzit sirena si nu i-a dat prioritate. Din fericire, echipajul si pacienta care era transportata la spital nu au suferit rani grave.

Fiul pacientei care se afla in ambulanta a fost martor si spune ca soferul din Dacie nu s-ar fi asigurat si n-ar fi dat prioritate salvarii, care se grabea spre camera de garda.

Reporter: "Cat de grava era starea mamei dumneavoastra?"
Ion Teodorescu, fiul pacientei: "Foarte grava. S-a plecat cu 8 de acasa (n.r.: tensiunea), s-a ajuns pe drum la 6. Dumnezeu cu mila lui a facut sa fim..."

Ambulanta venea cu viteza spre Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste. Avea o pacienta cu probleme cardiace. Ar fi trebuit sa ajunga de urgenta in sectia cardiologie a spitalului, sa primeasca ajutor. La un moment dat, soferul unei autoutilitare n-a dat prioritate si a intrat direct in echipaj.

Soferul Daciei da insa vina pe cel care conducea ambulanta si spune ca acesta s-ar fi grabit si n-ar fi asteptat ca el sa vireze spre stanga.

"Facusem viraj la stanga si m-a luat ambulanta, uitati si dumneavoastra cum este pozitia la masina. Cred ca a venit prea tare, nu pot sa-mi dau seama. Eu eram intrat deja... am vrut sa fac la stanga", spune Constantin Ghibea, soferul Daciei.

"Ce inseamna neregulamentar pentru o ambulanta care are un caz de tensiune 6 cu 4, cu disnee, cand asistenta mi-a spus grabeste-te cat poti. Am depasit 3, 4 masini. Era coloana care trasese pe dreapta sa ma lase si el a tasnit sa faca stanga", spune, la randul sau, Cristian Draghici, soferul ambulantei.

In urma cu patru zile, la trei kilometri distanta, tot pe acest drum, in aceeasi localitate, a avut loc un alt accident cu o ambulanta. Soferul unui TIR nu a observat salvarea intrata in depasire si a lovit-o. Soferul echipajului a fost ranit si a avut nevoie de ingrijiri.

"Aceeasi chestie ca acum o saptamana", a comentat si Ciprian Oprescu, director tehnic Serviciul Judetean de Ambulanta Dambovita.

Conducerea Serviciului de ambulanta spune ca activitatea este afectata acum, cand o noua salvare va fi dusa in service, iar urgentele trebuie asigurate de celelalte masini de interventie, si asa suprasolicitate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO