Accident cu 5 victime la Voinești. Printre răniți, doi copii

Ultima actualizare: 13-10-2019 07:59

Cinci persoane, printre care doi copii, au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat pe Drumul Naţional 72 A, între Târgoviște și Câmpulung.

După primele cercetări, de vină ar fi fost șoferul unui autoturism de teren, care nu s-a asigurat înainte de a intra pe drumul cu prioritate.

Cei care veneau pe drumul principal nu l-au mai putut evita, l-au lovit din spate, iar maşina lor s-a rostogolit câţiva metri şi era să dărâme refugiul unei staţii de autobuz.

Accidentul a avut loc în comună Voinești, într-o intersecție în care pe drumul secundar este instalat indicatorul "STOP". Șoferul mașinii de teren, un bărbat în vârstă de 64 de ani din Bucureşti, susține că a văzut în depărtare o mașină ce venea pe drumul cu prioritate, dar a considerat că are suficient timp să vireze la stânga. Însă la doar câteva momente după ce a făcut manevra, a fost izbit cu putere.

Iulian Wunder, șoferul autoturismului de teren: "Era suficient spaţiu să pot să intru, că nu intram aiurea în şosea şi m-a lovit în spate. El nu a frânat deloc, deci nici o tentativă de frână, nimic!".

Pasageră: "Când să facă spre stânga, şoferul a încetinit maşina, s-a asigurat, dânsul era foarte departe, şi dintr-o dată bubuitură! M-am speriat, că tremur şi acuma."

Rudele celor cinci răniți din maşina răsturnată spun însă că șoferul autoturismului de teren poartă vina pentru cele întâmplate, pentru că nu ar fi aproximat cum trebuie timpul de intrare în intersecție.

Rudă răniți: "Intersecţia asta, destul de largă, a crezut că are timp sau cine ştie ce, nu s-a asigurat şi nu a dat prioritate"

Rudă răniți: "Eu cred că şoferul maşinii de Bucureşti nu s-a asigurat când a ieşit pe drumul cu prioritate".

În mașina răsturnată se afla la volan un tânăr de 27 de ani, în dreapta soția acestuia, iar pe bancheta din spate se aflau cei doi copii și bunica lor.

Cei doi copii şi cei trei adulţi au fost transportaţi cu ambulantele la Spitalul Judeţean din Târgovişte, pentru îngrijiri şi investigaţii. Între timp, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi urmeza să stabilească exact cine se face vinovat pentru producerea accidentului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO