A murit Bitu Falticineanu, regizorul care i-a lansat pe Stela Popescu si Alexandru Arsinel

Ultima actualizare: 24-10-2012 07:33
Stela Popescu, Alexandru Arsinel

Regizorul Bitu Falticineanu, foarte cunoscut pentru activitatea sa la Teatrul de Revista "Constantin Tanase", a decedat, joi, la varsta de 86 de ani.

Regizorul a murit joi, in casa lui din Bucuresti, dupa o lunga suferinta, au precizat reprezentantii Teatrului de Revista "Constantin Tanase".

Bitu Falticineanu, care si-a legat numele si cariera de spectacolele Teatrului de Revista "Constantin Tanase" din Bucuresti, s-a nascut pe 16 aprilie 1925.

La inceputul anului 2011, Bitu Falticineanu a aniversat odata cu premiera spectacolului "Arca lui Nae si Vasile" cel de-al 200-lea spectacol din cariera sa de peste 50 de ani dedicata in exclusivitate Revistei romanesti si Teatrului de Revista.

De-a lungul carierei sale, Bitu Falticineanu a lucrat cu artisti care au contribuit la gloria Teatrului de Revista "Constantin Tanase" si a lansat cupluri celebre - Stela Popescu si Alexandru Arsinel, Nae Lazarescu si Vasile Muraru. 

In stagiunea 2011 - 2012 a Teatrului de Revista "Constantin Tanase" au fost jucate spectacolele sale "Aplauze, Aplauze", "Idolii femeilor", "Revista Revistelor", "Arca lui Nae si Vasile".

De asemenea, el a semnat regia spectacolelor "Alo, aici e Stroe!", dedicat aniversarii a 105 de ani de la nasterea actorului Nicolae Stroe si a 80 de ani de la debutul celebrului cuplu de comici Stroe si Vasilache, si "Veselia nu-i in criza", premiera stagiunii estivale 2011.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO