A murit dupa ce s-a inecat cu o bucata de friptura. Romanii n-au avut limita la mancare si bautura
Daca stati la mese intinse, incarcate cu bunatati de Craciun, ar fi bine sa luati in calcul si un strop de cumpatare. Sute de oameni au mancat, zilele acestea, pana la epuizare si au baut fara limite.
Apoi, au ajuns in camerele de garda ale spitalelor, cu urgente de tip "criza hepato-biliara" sau chiar "coma alcoolica".
Nutritionistii nu prea sunt luati in seama in aceste zile de festin, desi avertismentele lor sunt serioase.
Cei care au mancat produse din carne grasa de porc in cantitati impresionante au avut nevoie de ingrijiri medicale. Cu atat mai mult cu cat au stropit totul, din belsug, cu tuica fiarta sau vin de buturuga.
Din pacate, o femeie din Viroaga, judetul Constanta, a avut ghinionul sa se inece, la masa, cu o bucata de friptura si cu toate ca rudele i-au sarit in ajutor, nu a mai putut fi salvata.
Medicii spun ca, in ultimele doua zile, numai in judetul Constanta, 600 de oameni au sunat la 112, cu probleme digestive. Anul trecut, insa, o spun tot ei, in acelasi interval, apelurile depasisera numarul 1.000.