A fugit din centrul de carantină pe o frânghie improvizată din cearșafuri. Pentru a doua oară

28-03-2020 16:46


A fugit din centrul de carantină pe o frânghie improvizată din cearșafuri. Pentru a doua oară

Un bărbat a fugit dintr-un centru de carantină din Botoșani coborând pe o frânghie improvizată din cearșafuri și a fost apoi prins în timp ce se plimba prin parc. Este a doua evadare a botoșăneanului, căruia i s-a întocmit dosar penal.

 

Unii dintre botoșănenii întorși din zonele fierbiți ale Europei sunt de o inconștiență crasă.

Este cazul unui bărbat de 36 de ani, care, după ce nu a respectat regimul autoizolării și a fost băgat în carantină, a încercat să evadeze și de aici, coborând de la etajul hotelului pe o frânghie improvizată din cearșafuri, scrie Monitorul de Botoșani.

Mai întâi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a fost descoperit circulând prin Parcul Tineretului de un echipaj de jandarmi, deși trebuia să fie în autoizolare.

A fost băgat introdus în carantină la Hotelul Rareș din Centrul Vechi, doar că puțin după ora 00:00 a evadat și de aici, părăsind centrul de carantină ieșind pe geam de la etajul 2 cu ajutorul lenjeriei de cameră.

În coborâre acesta a căzut pe un autoturism parcat, proprietarul acestuia sesizând prin apel la 112 incidentul.

A căzut pe o mașină

“În zonă au fost direcţionate echipaje de poliţie și jandarmi care au procedat la căutarea bărbatului, acesta fiind depistat şi imobilizat de către un echipaj de jandarmi în cel mai scurt timp.
Bărbatul a fost introdus din nou în carantină. Prin intermediul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției a fost solicitată prezența unui medic din cadrul Direcției de Sănătate Publică.

În cauză, polițiștii din cadrul IPJ Botoșani au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere și zădărnicirea combaterii bolilor. În continuare se efectueaza cercetari pentru aceste fapte, urmând ca în funcție de rezultatul acestora să se propuna soluție procedurală”, se arată într-o informare a Centrului Județean de Comunicare.

Autoritățile au decis ca pentru a preveni alte situaţii similare, în spatele Hotelului Rareș să staţioneze o patrulă auto de poliție.

 

Sursa: Monitorul de Botoşani

VIDEO PROTVPLUS.RO