A fost anunțată construcția unei noi autostrăzi în România. Va lega sudul de nordul țării

Ultima actualizare: 11-12-2019 16:33
Reabilitare Autostrada Soarelui, între București și Fundalea
Facebook.com

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat miercuri, în mod oficial, construcţia autostrăzii A7, Siret – Suceava – Ploieşti, transmite monitorulsv.ro.

Gheorghe Flutur a făcut anunţul după o şedinţă care a avut loc în prezenţa noului director general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Sorin Scarlat, precum şi a prefectului de Suceava, Alexandru Moldovan, conform presei locale.

„Cea mai bună veste este aceea că se va construi autostrada Siret – Suceava – Ploieşti (A7), care va fi finanţată din fonduri europene. Studiile de fezabilitate pentru tronsoanele Siret – Suceava, de 41 de kilometri şi Suceava – Paşcani, de 60 de kilometri, vor fi scoase la licitaţie până la sfârşitul acestei luni”, a spus şeful administraţiei judeţene.

El a spus că valoarea estimativă pentru tronsonul Siret - Suceava este de 893 milioane lei, în timp ce pentru Suceava – Paşcani suma va fi de 1,3 miliarde lei. Flutur a precizat că lungimea totală a autostrăzii A7 este de 430 de kilometri, iar valoarea totală a investiţiei va fi de 4,9 miliarde de lei, cu tot cu TVA.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO