A doua editie iCEE.health aduce la Bucuresti tehnologii revolutionare in domeniul sanatatii

Ultimul update: Duminica 21 Mai 2017 07:09
Data publicarii: Joi 18 Mai 2017 14:00
Categorie: Social
iCEEfest

A doua editie iCEE.health, care are loc pe 16 iunie, in cadrul festivalului iCEE.fest, aduce la Bucuresti specialisti dintre cei mai cunoscuti, care vor demonstra cum tehnologia digitala transforma cel mai important aspect al vietii noastre: sanatatea.

Sanatatea digitala (eHealth) este o piata relativ noua, dar cu o evolutie extraordinara din 2010, depasind an dupa an asteptarile ca investitii si inovatie.

Primul trimestru din 2017 inregistreaza investitii de 2,5 miliarde dolari, cu 25% mai mult decat in aceeasi perioada din 2016 si cu 200% mai mult decat totul anul 2010, conform Startup Health.

La iCEE.health 2017 vor fi prezentate solutii si dispozitive pentru fitness si wellness, dar si multe destinate domeniului clinic.

De asemenea, vor avea loc prezentari despre impactul comunitatilor online sau despre avansurile extraordinare in domeniul sanatatii ale tiparirii 3D, realitate virtuala si augmentata sau blockchain.

„Ouale lui Tarzan” in premiera mondiala la TIFF. Din 6 octombrie in cinematografe!

O tema importanta pentru Romania este, anul acesta, reinventarea sistemelor de sanatate prin tehnologii digitala.

“Multi speakeri vor prezenta solutii implementate astazi in Statele Unite, Europa sau Asia. Sanatatea digitala este considerata nu doar o modalitate de a imbunatati acest domeniu, dar si un motor de dezvoltare economica”, explica Lorena Macnaughtan, director al evenimentului.

O sesiune paralela VIP va fi dedicata unei dezbateri pe tema oportunitatilor pe care digitalul le ofera sanatatii in Romania.
In 2016, evenimentul a reunit peste 300 de delegati, 26 de speakeri din 8 tari si a avut un ecou semnificativ. Pe scena a fost prezentata si inovatie locala, fapt apreciat si de parteneri internationali ca Medtech Engine.

Anul acesta, alaturi de Medtech Engine si eHealth Romania, evenimentul are si alti parteneri media internationali precum Innovate Medtec, Health 2.0, eHealth Hub, Giant Health Event, Houston si Innovation Labs.

In premiera, un workshop destinat startupurilor in sanatate digitala este oferit de eHealth Hub, unde, alaturi de alte sapte startupuri din Europa, au fost selectate si trei romanesti – TremDix, Psytera si ART Dynasty.

Evenimentul este deschis tuturor si este primul de acest fel din Romania, alaturandu-se curentului Everyone Included™, promovat de Stanford Medicine X. Denise Silber, pionier eHealth, decorata in Franta cu Legiunea de Onoare, va fi unul dintre speakeri.

Astfel, iCEE.health se adreseaza deopotriva guvernantilor, managerilor de spitale, doctorilor, pacientilor, antreprenorilor, cercetatorilor, celor din industria farma, designerilor, inginerilor sau celor interesati de cum pot folosi tehnologia pentru a fi mai sanatosi.

Shafi Ahmed, primul chirurg care a transmis live prima interventie chirurgicala in realitatea virtuala

Doctor, decan asociat al Scolii Medicale Bart (Londra, Marea Britanie), dar si antrepreneur, Shafi Ahmed este primul chirurg care a transmis live prima interventie chirurgicala in realitatea virtuala in 2014.

Fiind pasionat de cum tehnologia digitala poate revolutiona sanatatea, a fondat Virtual Medics si Medical Realities, startupuri dedicate educatiei medicale. App-ul Medical Realities este deja disponibil pentru Android, in curand si pentru Gear VR, Daydream si iOS.

Trei studenti romani Iulian-Razvan Matesica, Cristian Alexandrescu si Flavia Oprea au convins anul trecut juriul Microsoft Imagine Cup ca dispozitivul lor dedicat doctorilor ORL merita premiul cel mare. Flavia va prezenta solutia fantastica si evolutia ENTy la un an de la aceasta recunoastere.

Pana in prezent, la iCEE.health sunt confirmati speakeri din Marea Britanie, Franta, Statele Unite ale Americii, Germania, Cehia, Olanda, Canada si Romania, printre acestia: Eugene Borukhovich (Bayer) – inteligenta artificiala in sanatate, astazi; Nick Adkins (#pinksocks) – empatie si telemedicine; Cristina de Juan (Innovate Medtec) – schimbarea include educatia medicala; Raluca Badea (Tremdix) – solutii digitale pentru diagnosticare in neurologie; Casper Smeets (Rockstart) – despre cum un sistem de sanatate se poate schimba doar cu toti participantii; Simona Retea – dincolo de magia, cazul copiilor cu nevoi de ingrijire paliativa; Calin Brandabur – tiparirea 3D in sanatate; Aline Noizet (Health 2.0) – digitalul schimba sistemele de sanatate in Europa sau Thomas Mershon (CBD Global) – ce pot invata pacientii si doctorii despre marijuana medicinala de la comunitatile online.

Puteti explora lista completa a speakerilor pe pagina iCEE.health.

Bilete se pot cumpara de pe site-ul festivalului: www.iceefest.com/book-now

 

iCEEfest Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: StirilePROTV

Tags: iCEEfest,

La a 16-a editie, festivalul de film TIFF il va avea invitat pe Alain Delon. Anul trecut au sosit 120.000 de oameni la Cluj

La a 16-a editie, festivalul de film TIFF il va avea invitat pe Alain Delon. Anul trecut au sosit 120.000 de oameni la Cluj

„Ouale lui Tarzan” in premiera mondiala la TIFF. Din 6 octombrie in cinematografe!

„Ouale lui Tarzan” in premiera mondiala la TIFF. Din 6 octombrie in cinematografe!

lista rusinii Corbi

Primarul care-i face de râs pe Facebook pe leneşii comunei. Ce riscă aceștia

Fată bătută de două adolescente, din cauza unui băiat, în centrul Aradului. VIDEO

O fetiţă de 9 ani, din Bihor, face zilnic 10 km pe jos până la şcoală. Povestea Marinelei

Festival al tatuajelor la Iași. Desenul pe care și l-a făcut o tânără venită din Anglia

500 de sate din țară, fără medici. Situația disperată a bătrânilor: ”Așteptăm să vină moartea”

Pensionari voluntari pentru copiii ”uitați” în spital. ”Îmi reglez tensiunea privind acești îngeri neajutorați”

tgrucuri marketing

Trucurile de marketing care te fac să umpli coșul în magazine. Modul în care creierul e păcălit

Grupurile online în care femeile se ajută între ele să slăbească. Riscurile la care se supun însă

”Blind date” cu 300 de cărți. Ce au făcut zeci de tineri ca să încurajeze lectura

Ora de vară 2018. Când trecem la ora de vară în acest an

Ziua Sfântului Patrick. Cum au sărbătorit irlandezii în România

Tot mai mulți nepalezi angajați în restaurantele din România: ”Pentru ei aici e El Dorado”