A 13-a zi de proteste in Piata Universitatii. 200 de bucuresteni au infruntat ninsoarea


Ultimul update: Duminica 04 Noiembrie 2012 05:32
Data publicarii: Miercuri 25 Ianuarie 2012 12:52
Categorie: Stiri actuale

Cu tot viscolul, oamenii s-au strans din nou in Piata Universitatii, pentru a treisprezecea zi consecutiv. Aproximativ 200 de oameni, potrivit Jandarmeriei, au asteptat discursul presedintelui Traian basescu in locul simbol din centrul Bucurestiului.

Nu au fost deloc multumiti de mesajul sefului statului si spun ca vor protesta in continuare, pana vor obtine demisia guvernantilor si alegeri anticipate.

Traian Basescu, intrebat de demisie: "Presedintii nu pot sa demisioneze in perioade de criza". VIDEO

Spre deosebire de serile precedente, cei mai multi manifestanti s-au strans miercuri pe trotuarul din fata Teatrului National, putin mai adapostit de viscolul ce a lovit cu furie.

In zona fantanilor de la Arhitectura au rezistat doar cativa oameni, gratie si unor tineri care au impartit cu darnicie ceai fierbinte.

Marti seara, Piata Universitatii s-a animat odata cu venirea suporterilor. Organizatorii sustin ca au fost prezente galeriile unor echipe de fotbal din Bucuresti, dar si de la Vaslui, Cluj, Craiova, Brasov si Timisoara.

Timp de doua ore, tinerii au insufletit piata cu scandarile lor, lozinci folosite pe stadioane, dar adapatate acum pentru Kilometrul 0 al Capitalei.

La final, suporterii au parasit piata, dupa ce si-au luat la revedere de la jandamrii care i-au supravegheat in permanenta.

Daca suporterii au plecat fara incidente, cateva zeci de tineri au blocat circulatia in zona salii Dalles, afisand un banner cu un mesaj pentru Curtea Constitutionala: "Anticipate, nu comasate; Nu fiti asasinii democratiei".

Un alt moment inedit a fost acela in care un grup format din studenti si reprezentanti ai suporterilor le-au inmanat jandarmilor flori, in semn de pace.

Dupa ora 21:00, in Piata Universitatii a inceput sa ploua si apoi sa ninga, asa ca protestatarii care au refuzat sa plece s-au incalzit cum au putut.

Unii s-au adapostit sub umbrele, iar altii s-au gandit ca mai bine renunta la hainele deja ude.

Intr-un final, la ora 22:30, au plecat acasa.

Le Monde:
Sute de oameni au protestat la Universitate. 3 persoane, ridicate in a 12-a zi de manifestatii
VIDEO PROTVPLUS.RO