Profesori, prăbușiți cu mașina în râpă, în drum spre școală. Greșeala făcută de șoferiță

Ultima actualizare: 19-11-2019 15:05

Şapte profesori au fost implicaţi, marți dimineaţă, într-un grav accident, în judeţul Bacău, după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat într-o râpă.

La volan se afla o şoferiţă care, din primele informaţii, a pierdut controlul volanului. Cu toţii erau colegi de serviciu şi mergeau spre şcoală în maşină condusă de femeia de 44 ani.

Trei persoane au ieşit singure din autoturismul care s-a oprit în câţiva arbuşti, iar celelalte au fost scoase de pompierii de la descarcerare. Şoferiţa s-a ales cu dosar penal.

În maşină stăteau înghesuite, în spate, nu mai puţin de cinci persoane iar alte două se aflau în faţă. Cei şapte dascăli mergeau la serviciu la o şcoală din Odobeşti. Afară era ceaţă şi carosabilul umed iar într-o curbă, femeia care se afla la volan nu a mai putut controla maşina.

Reporter: V-a apărut ceva în faţă, ce s-a întâmplat?
Șoferiță: Nu mi-a apărut nimic, veneam, coboram şi am pus frână. Ne-am întors de 2 ori şi am ajuns unde vedeţi.
Reporter: Ce s-a întâmplat cu persoanele din maşină?
Șoferiță: Nimic, sunt bine.

Localnicii au auzit zgomotul şi au venit să dea o mână de ajutor. Trei profesori au reuşit să iasă singuri din autoturism, iar alţii au aşteptat descarcerarea.

Bogdan Zareschi, ISU Bacău: "La locul intervenţiei, autoturismul era răsturnat în afara părţii carosabile. S-a stabilizat. Erau 4 persoane prinse în autoturism. Sau scos şi s-au predat ambulantelor SAJ şi SMURD. Erau conştiente şi speriate."

Din fericire, profesorii s-au ales doar cu o sperietură zdravănă. Ambulanțele au preluat şi transportat la spitalul din Bacău 6 persoane, însă niciuna dintre ele nu a suferit răni grave. Poliţiştii au testat-o pe femeia care se afla la volan, iar rezultatele au arătat că nu a consumse alcool.

Măriuca Amăriei, IJP Bacău: "În timp ce o femeie de 44 de ani conducea un autoturism în afara localităţii Odobeşti, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum iar, într-o curbă deosebit de periculoasă, a pierdut controlul asupra volanului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile."

Şoferiţa s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Ea va fi nevoită să dea explicaţii şi cu privire la faptul că transporta şapte persoane înghesuite într-o maşină cu cinci locuri.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO