6.000 de maidanezi, adoptati, cel putin pe hartie. Ce risca persoanele care iau caini sub semnatura, dar ii abandoneaza

Ultima actualizare: 24-03-2014 06:32

Trezite din letargie, autoritatile au declansat noi controale acasa la cei care au adoptat caini. Politistii au vrut sa vada daca maidanezii au intr-adevar un stapan si n-au fost abandonati din nou pe strazi.

In unele cazuri, chiar asa s-a intamplat. Multi iubitori de animale, care au declarat adrese fictive ori au sustinut ca au pierdut cainele luat pe semnatura, au fost amendati sau mai rau, vor fi cercetati penal.

Prima surpriza vine inca de la primul control. Pe strada Pajura, la numarul 17, ar fi trebuit sa fie unul dintre maidanezii adoptati. Doar ca la aceasta adresa nu exista niciun astfel de caine.

Mai mult decat atat, barbatul care locuieste la acea adresa nici macar nu o cunoaste pe cea care a declarat ca animalul poate fi gasit in curtea lui.

"Femeia va primi amenda de la 500 la 1000 de lei pentru ca nu se afla cainele aici. Daca l-a abandonat o sa fie cercetata penal si risca inchisoare de la 3 la 5 ani", a declarat un agent de politie din Sectorul 1.

Schimbam locul, dar dam peste alte probleme. Pentru o femeie sa adopte un caine inseamna sa il lase liber pe strada, chiar daca recunoaste ca e cat se poate de agresiv.

"Am incercat sa il bag in curte, dar nu pot ca s-a dat la mine", spune femeia.

Situatia se repeta si in Sectorul 6. Intr-un bloc ar fi trebuit sa locuiasca unul dintre cainii adopati, doar ca proprietarul le-a transmis politistilor ca l-a pierdut.

Si in acest caz, cercetarile se vor extinde, pentru ca autoritatile trebuie sa stabileasca daca barbatul va primi o amenda sau va fi acuzat de abandon. Politistii locali au obligatia sa faca aceste verificari. Cate astfel de controale s-au facut e greu de spus.

Din cei 10.000 de maidanezi capturati, 6000 au fost adoptati. Sau cel putin pe hartie. Pentru ca nu exista o situatie centralizata, nimeni nu stie sa spuna de fapt cati au un stapan si o casa si cati au ajuns din nou pe strazi. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO