1000 de polițiști și jandarmi au luat cu asalt un centru comercial, la ieșire din București

Dată publicare: 31-07-2019 16:45
Dată actualizare: 31-07-2019 18:11


Acţiune fără precedent într-un mare complex comercial din Colentina, la marginea Capitală. 

 

700 de poliţişti şi peste 250 de jandarmi au făcut percheziţii în Ilfov, în Bucureşti, dar şi în Ialomiţa, în căutarea celor care fac evaziune fiscală sau alte infracţiuni de natură economică.

Peste 100 de suspecţi erau monitorizaţi încă din luna februarie de către anchetatori, iar marfa fără documente sau contrafăcută va fi confiscată.

La puţin timp după ora 10, peste 1000 de poliţişti şi jandarmi au împânzit centrul comercial de la ieşirea din Bucureşti. Mai multe străzi au fost blocate astfel încât nicio maşină să nu poată ieşi fără să fie verificată.

Cumpărător: Nu ştiu ce se întâmplă că nu m-au lăsat să trec nu am văzut niciodată atâta poliţie. Mi-au cerut buletinul s-au uitat în maşină şi la revedere.

Stânga, dreapta, practic oriunde te uiţi în complexul en gros, aleile sunt înţesate de poliţişti fie că vorbim de polițiști în uniformă fie că sunt din alte structuri. Sunt verificate documente, se ridică amprente, sunt identificate persoane pentru că infracțiunile cercetate sunt de natură economică şi judiciară.

Reporter: V-au chemat să le daţi documente ceva? Aveţi stand aici?
Comerciant: Nu, nimica.
Reporter: Şi atunci de ce îi însoţiţi?
Comerciant: Nu înţeleg româneşte, doamnă.

Zeci de alei cu sute de magazine au fost luate la bani mărunţi. S-au făcut 40 de percheziții, iar acolo unde patronii au încercat să scape cu fuga şi au lăsat lacătele pe uşă, au intrat forţele speciale de intervenţie.

Cei care şi-au lăsat marfa şi au fugit primeau informaţii despre ce se întâmplă de la cei care au rămas blocaţi de poliție în perimetrul centrului comercial.

Reporter: O ştiţi pe doamna cu depozit? Am văzut că aţi sunat-o mai devreme.
Comerciant: Eu?
Reporter: Da şi i-aţi zis că a venit poliţia.
Comerciant: Nu, doar că i-a spart magazinul. Ea nu a fost azi la muncă.

Întreaga acţiune a fost supravegheată cu un elicopter MAI astfel încât coordonarea impresionantului număr de poliţişti de la faţa locului să fie mai uşoară.

Cercetările au început în februarie atunci când anchetatorii au găsit indicii că peste 100 de oameni ar fi participat sau au fost martori la infracţiuni economice - de la evaziune fiscală până la contrabandă şi contrafacere.

Toţi cei găsiţi vor fi audiaţi, iar marfa fără documente va fi confiscată.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO