10 persoane din Harghita, vaccinate anti Covid-19, s-au infectat cu tulpina Omicron

Ultima actualizare: 10-01-2022 13:28
Presa de stat maghiară: Covid-19 se răspândește în România cel mai rapid de la începutul pandemiei
Getty

Varianta Omicron a noului coronavirus a fost identificată la zece pacienţi bolnavi de COVID-19 din judeţul Harghita, în cazul cărora existau suspiciuni de infectare cu această tulpină.

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita au trimis la Bucureşti mai mult probe pentru secvenţiere.

"Din zece rezultate primite care au fost cu suspiciune de Omicron, zece s-au confirmat", a precizat, luni, directoarea DSP Harghita, dr. Tar Gyongyi, potrivit Agerpres.

Aceasta a arătat că au mai fost trimise şi alte probe pentru secvenţiere, în cazul cărora se aşteaptă rezultatele.

Cei zece pacienţi infectaţi cu Omicron sunt vaccinaţi, unii chiar cu trei doze, şi au simptome uşoare şi medii de boală, nefiind spitalizaţi, a mai informat sursa citată.

Dr. Tar Gyongyi a făcut apel, în continuare, "la purtarea măştii cât se poate de riguros", pentru evitarea îmbolnăvirii.

De asemenea, atât autorităţile sanitare cât şi Instituţia Prefectului recomandă vaccinarea anti-COVID-19.

În ultimele 24 ore, în Harghita s-au înregistrat 30 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, iar 21 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. Totodată, un număr de şase persoane care au mai fost bolnave de COVID-19 s-au reinfectat cu SARS-CoV-2.

În spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Topliţa şi Gheorgheni sunt internaţi 64 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, în vreme ce 480 de persoane se află în izolare la domiciliu, iar 485 sunt în carantină.

Incidenţa numărului de cazuri la 1.000 de locuitori la nivelul judeţului Harghita este, în data de 10 ianuarie, de 1,28.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO