10 milioane de euro din trafic de cocaina si cersetori mutilati. Cosmos Tanase implora clementa

24-02-2012 18:55

Il acuza ca a condus o retea de trafic de cocaina, a mutilat copii pentru a-i trimite la cersit si a obligat sute de tinere din toata Moldova sa se prostitueze. In felul acesta a strans cel putin 10 milioane de euro.

Procurorii DIICOT au la dosar mai multe inregistrari telefonice. Ei spun ca in una dintre convorbiri cei doi locotenenti ai lui Cosmos, Costel Puia, zis "Cocai", si Cristache Tanase, discutau despre cum sa livreze cocaina.

Ofiterii sustin ca desi par ca vorbesc despre sute de lei in realitate erau sute de grame de droguri.

Convorbire:

"Costel Puia: Ai treaba?
Cristache Tanase: Da!
Costel Puia: Ah, pai zi, cati bani vrei?
Cristache Tanase: Cinci sute! (...) De fapt, sapte-opt sute, ca sa fiu mai sigur."

In schimb avocatul interlopului insista ca interceptarile sunt irelevante.

"Nu se foloseste cuvantul drog, client, doza ori interpretarea pe care parchetul o da acestor convorbiri este una abuziva", a declarat avocatul.

Desi "Printul Tiganilor" are un trecut intunecat, sotia lui jura ca nu stie nimic despre milioanele de euro din care tot clanul a cumparat vile, masini de sute de mii euro si zeci de kilograme de bijuterii.

Acum o jumatate de an, Cosmos Tanase facea valva in tot Iasi-ul, cand si-a insurat cu mare pompa feciorul, pe Aleodor, cu Simeria, o fata de 16 ani.

Socrul mare tocmise manelisti vestiti, in frunte cu Florin Salam, iar unul dintre nasi era chiar Adrian Minune.

Cosmos a facut primii bani in anii '90 prin Germania, unde ar fi condus o retea cersetorie. Pe multi, spun anchetatorii germani, i-a mutilat pe viata ca sa-i impresioneze pe trecatori sa le dea mai multi bani.

Apoi s-a mutat in Spania, unde tinea sub teroare 280 de fete care erau obligate sa se prostitueze.

In 2006 anchetatorii romani si spanioli au descins la mai multe adrese din ambele tari.

In casele membrilor clanului Tanase din Spania au fost descoperite mii de carduri clonate, cititoare droguri, bijuterii din aur si arme de foc.

Chiar ministrul de Interne spaniol de la acea vreme, Jose Antonio Alonso, a reactionat dur la activititatile clanului Tanase.

Acum, pentru trafic de cocaina, Cosmos Tanase risca sa stea dupa gratii pana la 25 de ani.

Tags: cosmos tanase,


VIDEO PROTVPLUS.RO