Zece lucruri despre „Jack Reacher”, filmul în care Tom Cruise și-a făcut singur cascadoriile


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 15 Octombrie 2018 18:23
Categorie: a
jack reacher

„Jack Reacher” (2012) este povestea investigatorului cu același nume, chemat să elucideze misterul uciderii, aparent la întâmplare, a cinci persoane care n-au nicio legătură una cu cealaltă.

Cu Tom Cruise în rol principal, „Jack Reacher: Un glonț la țintă” a înregistrat încasări de 218,3 milioane de dolari în întreaga lume, din 2012 până azi. Iată zece lucruri interesante despre pelicula regizată de Christopher McQuarrie!

Inițial, filmul s-a numit „One Shot”, similar cu titul cărții care l-a inspirat. Lee Child a publicat romanul „One Shot” în anul 2005.

Distribuția filmului este una de excepție: un câștigător al premiilor Oscar (Robert Duvall) și patru nominalizați ai premiilor Academiei Americane de Film (Tom Cruise, Rosamund Pike, Richard Jenkins și Werner Herzog). Da, Tom Cruise nu a câștigat un Oscar până acum, însă a fost foarte aproape cu rolurile din „Născut pe 4 iulie”, „Jerry Maguire” și „Magnolia”.

Partenera de filmări a lui Cruise, Rosamund Pike, era însărcinată cu fiul ei (Solo) în timp ce filma pentru „Jack Reacher”.

La cât de conștiincios e Tom Cruise, omul a ținut morțiș să-și facă propriile cascadorii în timpul urmăririlor cu mașini. În secvența în care Jack Reacher conduce un Chevrolet Chevelle și e urmărit de poliție, actorul Tom Cruise nu s-a aflat deloc în pericol. Mașina sa a fost modificată în așa fel încât să-i ofere protecția necesară unei curse auto soldate cu întâmplări neprevăzute: caroserie ranforsată pe laterale, spoiler de siguranță în spate, rezervor cu celule de combustibil, scaune speciale.

În timpul urmăririi în care se află la volanul vechiului Chevi Chevelle, Jack Reacher intră în niște butoaie. În acel moment, mașina sa se oprește, deși nu era prevăzut. În loc să taie scena și să reia urmărirea, regizorul Christopher McQuarrie a decis să păstreze scena, pentru a da un plus de suspans urmăririi.

În ciuda faptului că urmărirea cu mașini este o scenă importantă în film, ea nu figurează și în cartea care a stat la baza creării filmului.

Secvența în care Jack Reacher vorbește despre lipsa de precizie a primul glonț tras de lunetistul criminal a fost contestată de experți din Armata Americană. Aceștia susțin că primul cartuș tras dintr-o pușcă nu e mai puțin precis decât cele care îl urmează.

În scenele de luptă soldate cu împușcături s-a dorit inițial ca sângele să fie adăugat în urma unor efecte create pe calculator. Însă, regizorul a considerat că scenele sunt suficient de impresionante și fără sânge.

Scena în care Jack Reacher este atacat în casa lui Jeb Oliver este una dintre cele mai ciudate dintre toate. În mod vădit în dezavantaj, Jack Reacher scapă cu viață, în primă fază, datorită faptului că agresorii săi se bat pe ei înșiși. Conform echipei de producție, Tom Cruise a venit cu ideea de a-i conferi acestei scene o conotație amuzantă. „Ei nu se luptau cu mine, se luptau cu încăperea”, a spus Tom Cruise.

În secvența finală, în care Jack Reacher se luptă cu Charlie (Jai Courtney) în ploaie, echipa de producție a apelat la un artificiu. Din cauza frigului, cei doi au fost nevoiți să facă băi calde, îmbrăcați, în pauzele dintre filmările aceleiași scene.

jack reacher Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa:

Tags: jack reacher,

VIDEO PROTVPLUS.RO
Electric Castle 2019
Electric Castle, ziua a patra de festival. Care a fost atmosfera la Castelul Banffy
Gallego, la Electric Castle: ”Putem să arătăm cum savurează muzica persoanele fără auz”
Electric Castle, o experiență spectaculoasă. Imagini inedite de la festival
Electric Castle, diferit față de alți ani. Ce se întâmplă acum la festival
Ai recunoaște un brand după muzica lui? Ce înseamnă identitatea audio
(P) De ce să participi la un curs SEO în București dacă oricum "toată lumea știe să facă SEO"?
(P) Lasă-te purtat de o poveste senzorială cum nu ai mai întâlnit, la Electric Castle 2019
(P) Lasă-te purtat de o poveste senzorială cum nu ai mai întâlnit, la Electric Castle 2019
(P) Experiență senzorială completă la Electric Castle 2019. Iată cum se simte muzica!
(P) OMV aduce la Electric Castle tehnologia Super Selfie
(P) MEGA IMAGE crește legume controlate pas cu pas
(P) Informații utile despre jocurile de noroc online din România
Bile sărate sau dulci, cu cremă de brânză Hochland