Zece lucruri despre „Jack Reacher”, filmul în care Tom Cruise și-a făcut singur cascadoriile

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 15 Octombrie 2018 18:23
Categorie: a
jack reacher

„Jack Reacher” (2012) este povestea investigatorului cu același nume, chemat să elucideze misterul uciderii, aparent la întâmplare, a cinci persoane care n-au nicio legătură una cu cealaltă.

Cu Tom Cruise în rol principal, „Jack Reacher: Un glonț la țintă” a înregistrat încasări de 218,3 milioane de dolari în întreaga lume, din 2012 până azi. Iată zece lucruri interesante despre pelicula regizată de Christopher McQuarrie!

Inițial, filmul s-a numit „One Shot”, similar cu titul cărții care l-a inspirat. Lee Child a publicat romanul „One Shot” în anul 2005.

Distribuția filmului este una de excepție: un câștigător al premiilor Oscar (Robert Duvall) și patru nominalizați ai premiilor Academiei Americane de Film (Tom Cruise, Rosamund Pike, Richard Jenkins și Werner Herzog). Da, Tom Cruise nu a câștigat un Oscar până acum, însă a fost foarte aproape cu rolurile din „Născut pe 4 iulie”, „Jerry Maguire” și „Magnolia”.

Partenera de filmări a lui Cruise, Rosamund Pike, era însărcinată cu fiul ei (Solo) în timp ce filma pentru „Jack Reacher”.

La cât de conștiincios e Tom Cruise, omul a ținut morțiș să-și facă propriile cascadorii în timpul urmăririlor cu mașini. În secvența în care Jack Reacher conduce un Chevrolet Chevelle și e urmărit de poliție, actorul Tom Cruise nu s-a aflat deloc în pericol. Mașina sa a fost modificată în așa fel încât să-i ofere protecția necesară unei curse auto soldate cu întâmplări neprevăzute: caroserie ranforsată pe laterale, spoiler de siguranță în spate, rezervor cu celule de combustibil, scaune speciale.

În timpul urmăririi în care se află la volanul vechiului Chevi Chevelle, Jack Reacher intră în niște butoaie. În acel moment, mașina sa se oprește, deși nu era prevăzut. În loc să taie scena și să reia urmărirea, regizorul Christopher McQuarrie a decis să păstreze scena, pentru a da un plus de suspans urmăririi.

În ciuda faptului că urmărirea cu mașini este o scenă importantă în film, ea nu figurează și în cartea care a stat la baza creării filmului.

Secvența în care Jack Reacher vorbește despre lipsa de precizie a primul glonț tras de lunetistul criminal a fost contestată de experți din Armata Americană. Aceștia susțin că primul cartuș tras dintr-o pușcă nu e mai puțin precis decât cele care îl urmează.

În scenele de luptă soldate cu împușcături s-a dorit inițial ca sângele să fie adăugat în urma unor efecte create pe calculator. Însă, regizorul a considerat că scenele sunt suficient de impresionante și fără sânge.

Scena în care Jack Reacher este atacat în casa lui Jeb Oliver este una dintre cele mai ciudate dintre toate. În mod vădit în dezavantaj, Jack Reacher scapă cu viață, în primă fază, datorită faptului că agresorii săi se bat pe ei înșiși. Conform echipei de producție, Tom Cruise a venit cu ideea de a-i conferi acestei scene o conotație amuzantă. „Ei nu se luptau cu mine, se luptau cu încăperea”, a spus Tom Cruise.

În secvența finală, în care Jack Reacher se luptă cu Charlie (Jai Courtney) în ploaie, echipa de producție a apelat la un artificiu. Din cauza frigului, cei doi au fost nevoiți să facă băi calde, îmbrăcați, în pauzele dintre filmările aceleiași scene.

jack reacher Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa:

VIDEO PROTVPLUS.RO
cinstim binele
Tânăra din România care ajută una dintre cele mai sărace comunități din țară
Banca Transilvania: Noua taxă este o naţionalizare a profiturilor și va crea dezechilibre grave în sistemul bancar
Clever: premieră românească în Europa centrală în mobilitate urbană
Asociaţia "Mausi" a transformat un teren plin de gunoi din Galaţi într-un parc sportiv
30 de case recondiţionate în trei zile, prin proiectul "Colorează satul"
Femeia care găteşte după regulile "Slow Food" de 10 ani și vrea să formeze oameni
taxi gratis
Tânărul care îi transportă cu maşina personală la medic pe cei care nu se pot deplasa
(P) A câștigat o mașină Tesla și a devenit superstarul Naționalei Inspiraților la Fortuna
O discutie scurta despre ROBOR. Ce este si cum afecteaza dobanzile la credite
(P) Cine e câștigătorul casei de 100.000 de euro la Casa Pariurilor
(P) Campanie de donare de haine în mai multe lanțuri de magazine
Alma Boiangiu, finalistă Vocea României: E mai importantă călătoria decât destinația