(P) TOP 3 motive pentru a comanda piese auto online

Ultima actualizare: 20-12-2019 15:14
TOP 3 motive pentru a comanda piese auto online

Acum ceva ani, cumpărăturile online nu prezentau foarte mare încredere iar domeniile care ofereau această opțiune erau relativ restrânse.

În prezent însă, poți cumpăra din online absolut orice, de la produse farmaceutice până la mașini. Shoppingul virtual urcă din ce în ce mai mult în topul preferințelor cumpărătorilor, datorită multitudinii de avantaje pe care le are. De aceea, șoferii preferă să își cumpere piesele auto tot din mediul online. Iată care sunt principalele motive pentru acest lucru.

1. Selecția de produse online este mult mai mare

 

Magazinele clasice dispun de un spațiu limitat pentru prezentarea produselor. Tocmai din cauza acestui motiv selecția de produse este mai redusă. În situația unui magazin online, poți găsi absolut toate piesele iar acestea îți sunt livrate acasă indiferent dacă se află într-un depozit sau magazin fizic.

2. Avantajoase din punct de vedere financiar

 

Magazinele online nu sunt obligate să închirieze un spațiu în care să aranjeze frumos produsele pe rafturi. Un magazin fizic aduce costuri suplimentare precum chiria spațiului, amenajarea acestuia sau angajare de personal suplimentar iar acestea se reflectă, de cele mai multe ori în prețurile produselor. Un magazin online își poate organiza la fel de bine produsele și într-un depozit, de unde pot pleca la fiecare client în parte prin curier.

• Un alt avantaj este că în cazul magazinelor online, prețurile pot fi comparate cu ușurință. Se poate face acest lucru și în cazul magazinelor fizice, însă necesită mult mai mult timp și combustibil consumat. Pe internet există o mulțime de site-uri care compară prețurile magazinelor online.

• De cele mai multe ori, magazinele online oferă reduceri sau oferte pentru produsele vândute.

• În mod normal, dacă faci cumpărăturile de pe calculatorul personal sau de pe telefon, dacă ai instalat un antivirus bun și dacă nu accesezi site-uri îndoielnice, plata online este una sigură. Totuși, în cazul în care nu ai încredere 100% în ceea ce privește plata cu cardul, poți opta oricând pentru plata ramburs atunci când îți sunt livrate produsele.

Comoditate

 

Datorită filtrelor de căutare oferite de magazinele online, prin câteva noțiuni selectate poți ajunge imediat la piesa dorită. Mai mult, odată ce ai introdus marca mașinii, modelul, anul și motorizarea poți sta liniștit în ceea ce privește compatibilitatea pieselor. Astfel, datorită filtrelor de căutare ți se vor afișa numai piesele și produsele potrivite pentru mașina ta. În cazul în care mergi în magazin, dacă nu este niciun consultant disponibil să te ajute, riști să cumperi piesa nepotrivită.

• Din punct de vedere al timpului, cumpărăturile online câștigă detașat în fața celor fizice. Cumpărăturile online se pot face oricând, la orice oră, de oriunde te-ai afla. Le poți face în timpul pauzei de la muncă sau seara, stând comod pe canapea. Dacă ai nevoie de piese auto cu livrare rapidă, pe magazinele de profil precum egarajul.ro, produsele pot fi livrate la ușa ta chiar și în 24 de ore.

• Totodată, unele magazine online au opțiunea de a memora preferințele tale sau cumpărăturile precedente. Acest aspect este menit să ușureze cumpărăturile viitoare. Spre exemplu, dacă ai cumpărat acum ștergătoare pentru mașina ta, pe viitor le vei găsi ușor în istoricul comenzilor. Astfel, nu va mai trebui să treci țin minte cumpărăturile antecedente astfel că este mai ușor să cumperi a doua oară aceleași produse fără a mai parcurge aceiași pași.

• Cumpărăturile online beneficiază de o politică de retur aparte. Dacă un produs nu este ceea ce ai nevoie sau dacă prezintă defecte, ai la dispoziție 30 de zile pentru a îl returna. Desigur, fiecare magazin online are o secțiune în care se prezintă absolut toate informațiile legate de retur.

Din ceea ce am prezentat mai sus, shoppingul online pare să beneficieze numai de avantaje, mai ales în ceea ce privește achiziția de piese și produse auto. Este eficient în ceea ce privește selecția produselor potrivite, rapid în ceea ce privește livrarea acestora și avantajos din punct de vedere financiar. De aceea, decizia de a cumpăra din online piese pentru mașina ta poate fi considerată una înțeleaptă.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO