(P) ENGIE România învață 2.500 de elevi cum să folosească în siguranță gazul și electricitatea

Ultimul update: Luni 14 Mai 2018 18:51
Data publicarii: Luni 14 Mai 2018 17:44
Categorie: a
copii engie

Tu ți-ai învățat copilul cum să folosească gazul și electricitatea? Cu sprijinul ENGIE, 2.500 de elevi învață să se ferească de accidentele nedorite.

Îți dorești să îi știi pe cei mici mereu în siguranță acasă și la școală. Este important astfel ca ei să afle cum să folosească corect aragazul și sursele de energie electrică. De aceea, ENGIE România vine în sprijinul părinților cu lecții interactive despre sursele de energie, insistând pe partea de prevenire a accidentelor.

În cadrul programului “Întâlnire cu energia”, derulat în parteneriat cu Asociaţia Hands Across România şi Ministerul Educaţiei Naționale, cei mici iau parte la aventurile fantastice ale lui Metano, o moleculă de gaz creată chiar de către o elevă, participantă la prima ediție a programului, în 2007.

De curând, odată cu intrarea companiei ca furnizor pe piața de electricitate, Metano și-a făcut un nou prieten – Electro.

Astfel, fără să se plictiseacă, copiii își însușesc noțiunile de bază și află parcursul gazului natural de la extracţie până acasă, să facă economie la energie şi să utilizeze în siguranţă gazul natural și energia electrică.

Programul, care se adresează copiilor de clasa a IV-a, va ajunge în 75 de școli din București şi judeţele Constanța, Argeș, Buzău, Iași, Sibiu, Călărași și Ialomița.

Elevii au șansa și de a pune în practică cunoștințele acumulate și de a propune, în cadrul concursului “Câștigă cu Metano și Electro”, proiecte care să vină în sprijinul comunității lor. ENGIE Romania va sprijini implementarea a două dintre proiecte cu o finanțare în valoare de 10.000 RON pentru fiecare.

„Întâlnire cu energia”, aflat la ediția a XII-a, este parte din platforma de responsabilitate socială a companiei și ilustrează preocuparea constantă pentru educație.

Lansat în 2007 și derulat în fiecare an în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, programul s-a adresat unui număr de peste 35.000 de elevi de clasa a IV-a. Aproximativ 150 de voluntari, angajați ai companiei ENGIE Romania, s-au implicat până acum în program, dedicând peste 3.000 de ore de voluntariat.
 

copii engie Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
copii engie Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa:

inspiratia

(P) Salată cu fasole roșie, cu năut și salată caldă cu Halloummi

(P) Timișoreana a sărbătorit 300 de ani de tradiție

(P) ENGIE România învață 2.500 de elevi cum să folosească în siguranță gazul și electricitatea

(P) Rețetă: Boluri mexicane cu carne de curcan, salată Caprese cu năut și spumă de ciocolată

(P) Șapte ani de la deschiderea primei clinici Doctor Leahu

(P) UniCredit Bank a oferit, în premieră, primul card de credit unui robot

MatHaus

(P) Arabesque extinde rețeaua de magazine MatHaus

(P) winmasters.ro își lansează noua platformă de jocuri online

(P) Reţetă pentru budincă Yorkshire

(P) România e mai răcoroasă cu 50.000 de brazi

(P) La ALTEX, BLACK FRIDAY de Primăvară continuă cu oferte şi stocuri noi

(P) Rețetă pentru Cheesecake fără coacere