(P) Cum ne petrecem vacanțe minunate acasă?

vacante
Getty

Trăim o perioadă stranie! Coronavirusul a dat multe planuri peste cap, inclusiv pe cele referitoare la călătorii.

Pandemia a cuprins întreg globul, iar condițiile de călătorie diferă acum de la țară la țară. Dacă multe țări din Europa și-au deschis granițele turiștilor, dar încă înregistrează multe cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, sunt și țări care încă sunt în carantină, izolate de toți și toate. Astfel, mulți dintre noi se gândesc de cel puțin două ori înainte să își facă bagajele și să plece la drum.

Mulți ne temem să nu ne îmbolnăvim, dar și mai mulți ne temem să nu fim prinși de un nou val de pandemie într-o țară străină, fără posibilitatea de a ne întoarce acasă conform planului. Astfel că, anul acesta se lansează conceptul de vacanță acasă sau, cum îi spun americanii, „staycation”. Și nu este un lucru atât de rău precum pare! Pe lângă faptul că vei economisi foarte mulți bani, este posibil să te distrezi de minune și în confortul propriei case. Important este ca familia să fie sănătoasă și gata de distracție. Iată câteva activități distractive pe care le poți face atunci când îți petreci vacanța acasă:

1. Cu cortul în curtea din spate

Dacă ai casă cu curte, te numeri printre fericiții care au numeroase posibilități de a-și petrece o vacanță superbă acasă. Este de ajuns să îți scoți corturile din dotare în curtea din spate și să îți organizezi propriul camping. Adună-i pe cei mici și pe cei mari la cort și jucați diferite jocuri, cântați și faceți grătar fără să ieșiți din curte. Confortul este și mai mare, ținând cont că dușurile la comun s-au transformat acum în propria ta baie, iar dacă uiți ceva acasă, nu trebuie decât să faci câțiva pași pentru a găsi ce ai nevoie.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

2. Petrecere la piscină

Știm că prea puțini au piscină proprie, dar nu te oprește nimeni să îți cumperi o piscină supraterană și să organizezi o petrecere la piscină alături de cei dragi. Aruncă niște șezlonguri în jurul piscinei, prepară câteva cocktailuri cu umbreluțe, pune o muzică pe gustul tău și bucură-te de soare cu stil, fără să ieși din curtea proprie. Decorează-ți curtea cu beculețe și aranjează o masă elegantă și poți prelungi petrecerea la piscină până seara târziu, într-o atmosferă romantică și intimă.

3. Joacă-te de-a turistul în propriul oraș

Următoarea activitatea este o provocare pentru că va trebui să ieși din casă, dar nu pentru mult timp. Descoperă-ți propriul oraș din perspectiva unui turist. Indiferent de cât de mic este orașul în care trăiești, vei găsi cu siguranță lucruri noi de descoperit. Vizitează muzeele locale pe care până acum nu ai avut timp sau motivația necesară să le vizitezi, plimbă-te pe străzi pe care nu ai fost niciodată până acum, admiră arhitectura clădirilor. Orașul tău are multe povești interesante, iar acum este momentul potrivit să te familiarizezi cu ele.

4. Organizează un festival de film la tine în sufragerie

Pandemia a oprit toate lansările de filme la cinematografe și a suspendat festivalurile de film din toată lumea. Dacă însă ești un cinefil dedicat, poți organiza tu propriul festival de film. Cheamă-ți prietenii pentru o seară în fața ecranului și alegeți-vă un gen de filme pentru maraton. Creează o atmosferă corespunzătoare, fie invitându-ți familia și prietenii să se îmbrace elegant și asociind festivalul cu cocktailuri și antreuri sofisticate, fie spunându-le să se conformeze vestimentar temei festivalului – filme franțuzești, filme cu gangsteri, filme de epocă etc. Vă veți distra cu siguranță!

5. Invită-ți prietenii la o seară la cazinou

Pentru un plus de distracție și adrenalină, ce-ar fi să organizezi o seară la cazinou chiar în propria ta casă? Bineînțeles, că este posibil. Decorează-ți sufrageria elegant, servește-ți oaspeții cu whisky și cocktailuri colorate și invită-i să își facă cont în cazinouri online. Apoi puteți juca toți la ruletă, sloturi sau blackjack, iar pentru un plus de adrenalină, vă puteți înregistra într-un cazinou live, unde jocurile de noroc se desfășoară în prezența dealerilor în carne și oase. Încurajați-vă unii pe ceilalți, luați pauze de cafea, discutați despre strategii de joc și distrați-vă. Dacă seara se încheie cu câștiguri, cu atât mai bine! Iar dacă te întrebi dacă sunt impozabile câștigurile de la cazinouri, răspunsul este da! Unde-i lege, nu-i tocmeală!

6. Plănuiește un turneu de jocuri

Familiile cu copii se pot distra jucând diferite jocuri. Fie că vorbim de jocuri de masă, precum Monopoly, fie că discutăm despre șarade, cu cât mai mulți, cu atât mai bine. Cheamă-ți prietenii și strângeți-vă toți pentru a vedea care este cel mai bun jucător. Găsiți diferite recompense pentru cei mai buni dintre voi și diferite pedepse pentru cei mai puțin talentați. În acest mod, veți avea pentru ce să luptați! Turneul poate dura o seară sau se poate prelungi de-a lungul mai multor zile, pentru un plus de distracție. Puteți să jucați toate rundele în casa ta sau puteți aranja ca fiecare rundă să se joace într-o casă diferită, pentru a trece pe la toți cei implicați în joc.

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund. Noi oportunități de investiții pentru români
(P) UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund. Noi oportunități de investiții pentru români

UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund, aducând noi oportunități de investiții pentru piața românească, prin lansarea a 14 noi fonduri mutuale.

Opt cursuri și workshop-uri intensive și peste 20 de speakeri internaționali și români la GPeC SUMMIT 20-21 mai 2024
Opt cursuri și workshop-uri intensive și peste 20 de speakeri internaționali și români la GPeC SUMMIT 20-21 mai 2024

PRO TV și VOYO sunt parteneri media principali ai GpeC. Aflat la a 19-a ediție anuală, GPeC SUMMIT este considerat cel mai important eveniment de E-Commerce și Digital Marketing din CEE și se va desfășura în București pe 20-21 Mai.

(P) Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara
(P) Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara

Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.