(P) Ce este zgarda antilătrat și cum trebuie aleasă?

zgarda antilatrat

Dacă noi, oamenii, comunicăm verbal, prin intermediul cuvintelor, câinii comunică prin lătrat. Deși nu înțelegem acest limbaj al lor, știm că, atunci când latră, fie îi deranjează ceva, fie sunt foarte fericiți.

Oricum, lătratul este o reacție naturală care nu poate fi controlată. Ce te faci însă atunci când stai la bloc și patrupedul tău nu mai contenește cu lătratul, tu nu te poți odihni, iar vecinii sunt din ce în ce mai deranjați? Din fericire, cu o zgardă antilătrat de calitate, problema este ca și rezolvată.

Dar cum funcționează un astfel de accesoriu pentru câini? Este, într-adevăr, eficientă? Cum ar trebui să alegem un asemenea produs? Ce trebuie să avem în vedere? Atâtea întrebări pentru un simplu produs! Răspunsurile la toate aceste nelămuriri le găsim în rândurile de mai jos.

Ce este zgarda antilătrat și cum funcționează?

Numită și zgardă pentru dresaj, aceasta este un dispozitiv electronic care sesizează, prin vibrațiile vocale, lătratul, urlatul sau mârâitul câinelui.

În funcție de tipul produsului, metoda de corecție este diferită, putând fi realizată: prin emiterea unor sunete de înaltă frecvență, deranjante pentru urechea câinilor, dar insesizabile pentru urechea umană; prin intermediul unor vibrații de intensități diferite; prin aplicarea unor șocuri electrostatice.

Nu trebuie să te sperie niciuna dintre aceste metode. Cercetătorii și inventatorii acestor produse s-au asigurat că ele nu afectează în niciun fel sănătatea fizică și mentală a patrupezilor gălăgioși. De altfel, metoda șocurilor electrostatice este des folosită în medicină și în fizioterapie pentru stimularea musculară.

Care sunt criteriile în funcție de care se alege zgarda antilătrat?

Dacă vrei să alegi cel mai potrivit model de zgardă pentru câinele tău, trebuie să ai în vedere mai multe aspecte, care țin în principal de tine. Cu toate acestea, nu trebuie să uiți un lucru foarte important: confortul prietenului tău cu blană.

Astfel, materialul din care este realizat acest accesoriu trebuie să fie un prim criteriu de care să ții cont. Zgarda din piele este modelul cel mai comod pentru câini, nu de puține ori fiind și prima opțiune a proprietarilor de animale.

Apoi, va trebui să ai în vedere:

● Tipul de corecție/impuls

Știm că îți dorești să ai un câine dresat, ascultător, care să nu fie agresiv cu musafirii, dar în același timp nici nu vrei să prindă teamă de oameni. Ei bine, zgarda antilătrat este cea mai bună soluție. Aceasta este disponibilă în mai multe variante: cu vibrații de intensități diferite, cu impulsuri electrostatice sau cu ultrasunete. Alegerea îți aparține în totalitate la acest capitol.


● Talia câinelui

În cazul unui patruped de talie mare, accesoriul poate dispune de mai multe trepte de stimulare, căci comportamentul unui astfel de câine este, de obicei, mai dificil de controlat. În schimb, dacă ai un cățel de talie mică, zgarda trebuie să fie cât mai delicată, fără a reduce însă din gradul de eficiență al acesteia. Un nivel prea mare de control asupra corpului fragil al unui necuvântător micuț nu îi va fi deloc benefic.

● Starea de sănătate a câinelui

Dacă prietenul tău cu blană a suferit în trecut răni la nivelul gâtului, din diverse cauze, în niciun caz nu este recomandat să poarte un astfel de accesoriu. De asemenea, dacă se sperie ușor, este trist sau pur și simplu este mai puțin energic, trebuie să eviți să-i pui o zgardă de dresaj, căci aceasta îi poate agrava și mai mult problemele.

Nu în ultimul rând, contează foarte mult calitatea și rezistența acestui accesoriu. Pentru a îndeplini aceste două criterii, acesta trebuie achiziționat dintr-un magazin de specialitate, care comercializează produse de la branduri renumite în domeniu. În România, un astfel de magazin cu o ofertă foarte bogată și diversă este PetVet Shop.

Proprietarii câinilor gălăgioși și neascultători vor găsi pe petvet-shop.ro cele mai eficiente, confortabile și versatile zgărzi împotriva lătratului, la cel mai bun raport calitate-preț de pe piață.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Reprezentanți de bază ai UE, CE, NATO și MADR susțin Romanian Agri Trade Summit și i se alătură în calitate de speakeri
(P) Reprezentanți de bază ai UE, CE, NATO și MADR susțin Romanian Agri Trade Summit și i se alătură în calitate de speakeri

Printre primii vorbitori confirmați ai evenimentului de la București se numără autorități de renume, precum: Achim Irimescu, Janusz Wojciechowski, Mircea Geoană și Sorin Moise.

(P) Mega Image a obținut certificarea Top Employer 2023, cu cea mai bună aliniere a obiectivelor de HR cu cele de business
(P) Mega Image a obținut certificarea Top Employer 2023, cu cea mai bună aliniere a obiectivelor de HR cu cele de business

Mega Image a obținut certificarea Top Employer 2023, acordată de Top Employers Institute, cel mai important jucător mondial din domeniul certificărilor pentru condiții excelente oferite angajaților.

(P) Rețete de economisire la început de an
(P) Rețete de economisire la început de an

Luna ianuarie vine cu multe provocări financiare. După cheltuielile de sărbători alocate meselor festive și cadourilor pentru cei dragi, avem nevoie de o gestionare cât mai eficientă a bugetului, la început de an.

Recomandări
Iarna a pus stăpânire pe România. 27 de județe și Capitala se află, până duminică dimineață, sub avertizare de vreme severă
Iarna a pus stăpânire pe România. 27 de județe și Capitala se află, până duminică dimineață, sub avertizare de vreme severă

Iarna a venit brusc, la final de ianuarie, și a cuprins în forță jumătate de țară. A nins susținut și a bătut viscolul. În cinci județe este cod portocaliu de vreme rea.

Putin vrea să revendice o „bucată uriașă” din Oceanul Arctic. Liderul de la Kremlin a convocat Consiliul de Securitate
Putin vrea să revendice o „bucată uriașă” din Oceanul Arctic. Liderul de la Kremlin a convocat Consiliul de Securitate

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a transmis, vineri, în cadrul Consiliului de Securitate, că Rusia dorește să extindă limitele platformei sale continentale din Oceanul Arctic.

Polonia va trimite Ucraina alte 60 de tancuri modernizate: „Încercăm să avem un rol conducător prin puterea exemplului”
Polonia va trimite Ucraina alte 60 de tancuri modernizate: „Încercăm să avem un rol conducător prin puterea exemplului”

Premierul polonez a anunțat că țara sa va trimite Ucrainei încă 60 de tancuri modernizate, pe lângă cele 14 Leopard, pe care s-a angajat să le livreze alături de alți aliați.