Baconschi: PDL sa fie sustinut de Romania care lucreaza, nu de Romania care cerseste

Dată publicare: 08-10-2011 18:49
Dată actualizare: 11-10-2012 01:04


Teodor Baconschi

Prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi a declarat, sambata, la Pitesti, ca pentru victoria in alegerile din 2012 este important ca PDL "sa se pozitioneze pe esicherul politic ca principal partid de centru dreapta".

"In comisiile de specialitate se reflecta atasamentul nostru fata de meritocratie, fata de competenta, precum si dorinta noastra de a ne deschide catre societatea civila. In aceste conditii, nu intra militanti de tip clasic, ci mai cu seama competente, personalitati locale ale vietii academice din diferite ramuri profesionale. Este extrem de important pentru victoria noastra la anul, sa fim cat mai aproape de acesti oameni, in dialog nesimulat si permanent cu ei, sa le preluam agenda si in acelasi timp sa ne pozitionam pe esicherul politic ca principal partid de centru dreapta, partid popular in ambele sensuri ale cuvantului, doctrinar si in acelasi timp sustinut de Romania care lucreaza, nu de Romania care cerseste", a spus Teodor Baconschi.

De asemenea, Baconschi a spus ca postul de ministru de Externe revine in coalitie PDL si este ocupat de el.

"As face cu titlu ceva mai putin sobru o ultima remarca, in pofida faptului ca in ultimele zile sau saptamani au intrat pe usa din dos, pe piata media tot felul de ipoteze de lucru, tin sa va anunt, cu modestie si onoare totodata, ca postul de ministru de Externe ii apartine in coalitia noastra PDL-ului si este ocupat de cel pe care la congresul ultim al partidului l-ati ales ca prim-vicepresedinte", a precizat Baconschi.

Presedintele PDL, Emil Boc, Roberta Anastase, Teodor Baconschi, Wiliam Branza, Theodor Paleologu si Florin Popescu au participat, la Pitesti, la sedinta de constituire a Comisiei de justitie, drepturi cetatenesti si relatii externe a PDL.

 

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO