A inceput cea de-a 66-a editie a festivalului de film de la Venetia

Ultima actualizare: 05-11-2012 12:15

Cinematograful italian si cel francez si-au taiat deja partea "leului", cu numeroasele productii in competitie. Ramane de vazut cine va pleca acasa cu singurul "leu" care conteaza, cel "de aur", atribuit la fiecare editie castigatorului.


Michael Moore este gata, din nou, sa provoace controverse, de data aceasta cu un foarte asteptat film despre criza.

Organizatorii au trudit din greu pentru o editie perfecta. Au fost modernizate cinematografele si adaugate noi sectiuni - una pentru film 3D, si alta exclusiv pentru filmul italian.

Chiar daca filmele din Franta si Italia domina competitia, mostra venetiana nu va duce lipsa de staruri de la Hollywood. George Clooney, pentru filmul "The Men who Stare at Goats", vine din apropiere, de la resedinta sa de pe lacul Como. Covorul rosu va fi intins si pentru Matt Damon, eroul ultimului film marca Soderbergh, "The Informant". Si sa nu-l uitam pe Sylvester Stalone, omagiat la aceasta editie.

Juriul este prezidat de taiwanezul Ang Lee, premiat cu "Leul de aur" pentru Brokeback Mountain. In deschiderea festivalului, regizorul italian Giusseppe Tornatore revine cu primul sau film in ultimii 20 de ani, "Baaria".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO