OSCAR 2016. La Hollywood se fac ultimele pregatiri pentru cea mai importanta gala din lumea filmului. Lista nominalizarilor

Ultima actualizare: 01-03-2016 06:59

La Holywood se fac ultimele pregatiri inainte de mult-asteptata gala a Oscarurilor de duminica noaptea.

Se pare ca Academia Americana de Film are o inclinatie deosebita pentru pelicule inspirate din fapte reale, dupa cum o dovedeste o data in plus selectia pentru cea de a 88-a editie.

Leonardo DiCaprio in "The Revenant" si Eddie Redmayne in "Daneza" intruchipeaza personaje care au existat in realitate. Iar dintre cele 34 de filme selectionate la diverse categorii, 10 se bazeaza pe povesti adevarate.

"Room", Brooklyn" si "The Revenant" sunt trei dintre peliculele nominalizate la categoria cel mai bun film, la gala Oscarurilor, editia cu numarul 88. Dintre acestea, drama din Muntii stancosi cu Leonardo DiCaprio in rol principal a adunat cele mai multe nominalizari - 12.

Pe lista finalistilor pentru cel mai bun film se afla si: "Brokerii Apocalipsei", "Podul spionilor", "Mad Max: Drumul furiei", "Martianul" si "Spotlight".

Matthew Belloni, editor sef The Hollywood Reporter: "Sunt trei, poate chiar patru pelicule indreptatite sa aspire la Oscarul pentru cel mai bun film. E foarte rar cand se intampla asta, asa ca publicul va sta cu sufletul la gura pana in ultimul moment."

La categoria "cel mai bun actor" s-au adunat staruri de prima mana: Bryan Cranston, pentru rolul din "Trumbo"; Matt Damon, singur pe Marte; Michael Fassbender in rolul lui Steve Jobs; precum si castigatorul de anul trecut, Eddie Redmayne.

De data aceasta, Eddie Redmayne se transforma in femeie, in filmul "Daneza".

Marea dezbatere este insa in jurul lui DiCaprio, daca actorul mereu nominalizat - a fost de sase ori finalist - va castiga, in sfarsit, primul sau Oscar.

Ken Baker, publicatia E!: "Cred ca Academia va recunoaste faptul ca el n-a primit pana acum niciun Oscar, desi a fost de atatea ori atat de aproape. A avut atatea roluri memorabile si nominalizari, incat anul acesta a lui va fi statueta."

La categoria feminina sunt doua actrite deja laureate cu Oscar - Cate Blanchett, pentru rolul din "Carol" si Jennifer Lawrence, pentru "Joy". Ele concureaza cu: Saiorse Ronnan, protagonista din "Brooklyn"; Charlotte Rampling - surprinzator, abia la prima nominalizare - pentru partitura din "45 de ani" si Brie Larson, pentru rolul din "Room".

Pentru performanta ei, Larson a obtinut deja un Glob de aur si un premiu al sindicatului actorilor, asa ca n-ar fi o surpriza ca interpretarea din "Room" sa-si aduca si o statueta aurita.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO