Printul Nicholas al Greciei si Tatiana au spus "Da" pe insula cu iasomii

26-08-2010 00:00

Capetele incoronate ale Europei au sarbatorit miercuri seara casatoria printului Nicholas al II-lea. Cel de-al doilea fiu al ultimului rege al Greciei s-a casatorit cu logodnica sa, Tatiana, intr-o manastire de pe insula Spetses.

Numita si "insula cu iasomii", Spetses este una din destinatiile preferate ale VIP-urilor, in Mediterana. Dar si ale iubitorilor de literatura, pentru ca aici si-a plasat scriitorul John Fowles actiunea cartii "Magicianul".

Ceremonia a avut loc la apus, intr-o manastire din secolul al 17-lea ce poarta hramul Sfantului Nicolae de pe micuta insula Spetses.

Extrem de emotionat, printul Nicholas a sosit cu barca in fata manastirii, alaturi de parintii sai, regele Constantin al II-lea si regina Ana-Maria.

Tatiana Blatnik a fost adusa la altar de o caleasca impodobita de flori si i-a salutat zambitoare pe curiosii adunati sa o admire. In varsta de 29 de ani, mireasa a ales o rochie simpla de dantela la care a asortat un bolero.

La ceremonia religioasa au participat o multime de personalitati cu sange albastru: regina Sofia a Spaniei, matusa mirelui, printul mostenitor al Spaniei, Felipe, alaturi de printesa Letizia, regina Margrethe a Danemarcei, printul mostenitor al Olandei, Wilhelm Alexander si printesa Maxima, printul mostenitor al Norvegiei, Haakon, impreuna cu printesa Mette-Marit, si mostenitoarea tronului Suediei, Victoria, alaturi de printul Daniel.

Aproape 350 de invitati au inchinat un pahar de sampanie pentru tanara pereche la o receptie care a avut loc tot pe insula.

Tags: casatori,


VIDEO PROTVPLUS.RO