Premiile BAFTA 2014. "12 ani de sclavie", desemnat cel mai bun film al anului. Lista castigatorilor

×
Codul embed a fost copiat

"12 ani de sclavie" si "Gravity: Misiune in spatiu" au fost marile castigatoare ale premiilor BAFTA, decernate duminica seara, la Londra.

Royal House Opera a gazduit gala "Oscarurilor britanice", asa cum sunt supranumite prestigioasele trofee la care au ravnit o multime de regizori si actori. Nu mai putin de sase, printre care si pentru cel mai bun film britanic, au fost pentru "Gravity". Cu toate acestea, cel mai bun film al anului a fost desemnal "12 ani de sclavie".

Epopeea unui om liber, redus la sclavie, in Louisiana secolului al XIX-lea, s-a dovedit un pariu castigator atat pentru producatorul Brad Pitt, cat si pentru Chiwetel Ejiofor, care a castigat trofeul pentru cel mai bun actor intr-un rol principal.

Chiwetel Ejiofor: "Va multumesc, va multumesc mult. Multumesc, multumesc pentru acest premiu extraordinar!".

Cea mai buna actrita a fost desemnata Cate Blachette, pentru prestatia din filmul "Blue Jasmine", in regia lui Woody Allen. Actrita i-a dedicat trofeul lui Phillip Seymour Hoffman, care a murit la inceputul lunii februarie.

Citește și
Ursul de Aur
"Black Coal, Thin Ice". Un film chinezesc a castigat premiul Ursul de Aur la cea de-a 64-a editie a Festivalului de la Berlin
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Cate Blanchett: "As vrea sa dedic acest premiu unui actor care pentru mine a fost mereu un etalon, un model, o prezenta fenomenala si care acum, din nefericire, este absent. Marele Philip Seymour Hoffman".

"Gravity : Misiune in spatiu" a obtinut sase premii: pentru cel mai bun film britanic, cea mai buna regie, cea mai buna muzica originala, cel mai bun sunet, dar si pentru efecte vizuale si cinematografie.

Cea mai buna actrita intr-un rol secundar a fost aleasa Jennifer Lawrence, pentru "Teapa in stil american". Iar trofeul pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar a fost castigat de Barkhad Abdi, care a dat viata unui pirat somalez in pelicula "Capitanul Phillis". Fost sofer de limuzina si DJ amator, tanarul este la inceput de cariera si acesta a fost primul sau rol.

Barkhad Abdi: "Vreau sa ii multumesc lui Paul Greengrass pentru ca a crezut in mine inainte ca eu sa am incredere in mine".

De-a lungul serii, atmosfera a fost intretinuta de actorul Stephen Fry: "Domnule Di Caprio, aici, la premiile BAFTA, noi avem un mic obicei. Acela de a ruga pe unul dintre invitati, daca nu se supara, sa trimita un pupic spre camera. Poate n-o sa ne credeti, dar am tras suficiente biletele pana am ajuns la dumneavostra. Care erau sansele?".

Nici Angelina Jolie si Brad Pitt nu au scapat de glumele simpaticului prezentator. "Am sperat sa ii avem alaturi de noi in seara aceasta si pe Angelina Jolie si Brad Pitt. Din pacate, nu au reusit sa ajunga, asa ca ne-am ales in schimb cu doua sosii. Arata bine, dar nu reusesc sa pacaleasca pe nimeni", a spus Stephen Fry.

Pe scena a urcat si printul William, care i-a oferit un premiu pentru performante artistice deosebite actritei Hellen Mirren, cea care a intruchipat-o pe bunica sa in pelicula "Regina". "Castigatorul de anul acesta este o foarte talentata actrita britanica, careia cel mai probabil ar trebui sa ii spun 'buni'", a spus printul William.

 

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Scandal in prag de Oscar, din cauza filmului
Scandal in prag de Oscar, din cauza filmului "Her". Regizorul Spike Jonze a fost dat in judecata pentru PLAGIAT

Regizorul Spike Jonze a fost dat in judecata de doi scriitori care sustin ca cineastul a folosit pentru scenariul celui mai recent film al sau, "Ea/ Her", idei dintr-un text scris de ei in urma cu cativa ani, informeaza contactmusic.com.

"Black Coal, Thin Ice". Un film chinezesc a castigat premiul Ursul de Aur la cea de-a 64-a editie a Festivalului de la Berlin

Lungmetrajul "Black Coal, Thin Ice", de Yi'nan Diao, a castigat, sambata, premiul Ursul de Aur pentru cel mai bun film la cea de-a 64-a editie a Festivalului de la Berlin (6 - 16 februarie).

"Eroii monumentelor" este cel mai nou film al lui George Clooney, inspirat din fapte reale. Povestea unor vanatori de comori

Cand unul dintre cei mai indragiti actori de la Hollywood decide sa faca un film, nu trebuie decat sa-si sune prietenii, ca sa distribuie rolurile. Asa au stat lucrurile in cazul lui George Clooney, care a scris si regizat ''Eroii monumentelor''.

Recomandări
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen

Comisia Europeană a publicat, marţi, un raport cu privire la starea Spaţiului Schengen în anul care a trecut. Cu această ocazie, au fost anunțate priorităţile pentru anul următor.

 

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, conform procedurii, cererile de urmărire penală față de fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

Răsturnare de situație în dosarul în care este judecat Vlad Pascu. Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei
Răsturnare de situație în dosarul în care este judecat Vlad Pascu. Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei

Răsturnare de situație în dosarul în care Vlad Pascu, tânărul care a provocat, vara trecută, accidentul de pe litoral, este judecat pentru omor din culpă.