Povestea lui Aniello Arena - asasinul platit care a devenit actor si e comparat cu De Niro si Pacino

Ultima actualizare: 21-02-2013 07:00
Aniello Arena

Drumul de la crima la arta e mai scurt decat pare uneori. Guardian publica un material impresionant despre Aniello Arena, fostul asasin platit pe care inchisoarea l-a transformat intr-un actor extrem de apreciat.

In 1991, Aniello Arena si-a castigat pentru prima data notorietatea, dar intr-o nota negativa, fiind protagonistul principal al unui triplu asasinat in Napoli. Victimele, 3 rivali pentru clanul Nemolata din Camorra napoletana din care facea parte Aniello Arena.

La vremea respectiva, pentru italieni intregul incident a fost un soc, catalogat ca masacru drept toata presa. Arena, acum in varsta de 44 de ani, si-a recunoscut legaturile cu mafia, dar nu si crimele in sine. A fost insa condamnat chiar si fara marturie, la inchisoare pe viata.

Transformarea sa uluitoare abia acum incepe. In inchisoare, Arena si-a descoperit adevaratul talent in viata - cel de actor. Astazi, prin prestatiile sale, fostul asasin este comparat adeseori cu Pacino si De Niro.

Filmul pentru care a primit cele mai multe reactii pozitive se numeste Reality si abordeaza un subiect delicat: dependenta italienilor de emisiuni precum Big Brother si efectul acestora asupra vietii sociale.

Dupa nenumarate aparitii in piese de teatru organizate in inchisoare si apoi chiar in filme, Arena a trecut de putin pe langa un premiu la festivalul de film de la Toronto.

Acum, Arena are dreptul de a parasi inchisoarea la anumite ore pentru a-si urma pasiunea. O face intr-o sala de teatru aflata vis-a-vis de penitenciar, unde tabloul lui Maradona domina peretele ca o adevarata icoana. "In 1987, cand Maradona lua titlul in Serie A cu Napoli, pe peretele cimitirului a aparut scris - Nici nu stiti ce a pierdut. A doua zi, cineva a scris - De unde stiti ca n-am fost acolo?" isi aminteste Arena pentru care Maradona ramane subiectul preferat de conversatie.

Si asta pentru ca poate sta la o bere, asa cum a facut-o cu jurnalistul de la The Guardian, inainte sa se intoarca la inchisoare. "Nu m-am gandit sa evadez, m-ar prinde imediat. E doar o treaba psihica de a constientiza ca ma duc sa dorm la inchisoare" povesteste fostul asasin, actualmente actor.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO