Miss World 2013 a debutat cu proteste musulmane in Indonezia. Costumele de baie sunt interzise

09-09-2013 14:53

miss world 2013

Finala concursului de Miss World 2013 care va avea loc pe 28 septembrie 2013, in Indonezia, este intampinata cu proteste de amploare, relateaza lexpress.fr.

Constransi sa anuleze proba costumelor de baie pentru frumoasele lumii, organizatorii au de infruntat ostilitatea radicalilor musulmani.

125 de femei de pe tot globul vor concura pentru titlul de cea mai frumoasa femeie din lume la finalul lunii, pe 28 septembrie.

Imbracati in vesminte traditionale, membrii mai multor organizatii islamiste au ars in cursul saptamanii trecute o papusa reprezentand o femeie goala si au scandat lozinci impotriva organizatorilor Miss World.

Duminica, acestia au dat startul primelor probe pentru concurente. Oficialii au fost nevoiti sa reitereze faptul ca au renuntat la proba costumelor de baie din cauza protestatarilor care sustin ca acest concurs contrazice valorile islamice.

Proba costumelor de baie a fost inlocuita cu una a costumelor traditionale indoneziene. Ceremonia de deschidere a concursului organizata intr-un hotel din Bali a fost una de risc. In jur de 100 de politisti, unii inarmati, au pazit hotelul si fetele de teama protestatarilor radicali.

Inca din urma cu un an, cand Indonezia a acceptat sa organizeze Miss World, oficalii concursului au acceptat ca proba costumelor de baie sa fie inlocuita.

Initial, finala trebuia sa aiba loc in orasul Sentul, la 48 de km in sudul capitalei Jakarta, insa din cauza amenintarilor cu manifestatii in masa din partea musulmanilor radicali, aceasta a fost mutata in Bali, o insula cu populatie hindusa.
 

Sursa: l'Express


VIDEO PROTVPLUS.RO