Luminita Gheorghiu, cea mai elogiata actrita romanca a momentului, impresionata de publicul din tara

×
Codul embed a fost copiat

"Am avut noroc, sa lucrez cu regizori extraordinari", spune Luminita Gheorghiu dupa ce "Pozitia Copilului", a castigat Ursul de Aur.

Filmul a fost aplaudat la Berlin, insa publicul de acasa este cel care ramane cel mai aproape de sufletul ei. In cel mai nou numar al revistei The ONE, actrita si-a amintit si de inceputul carierei. "Profesorul Ion Cojar mi-a dat 7 la primul examen, pentru fizic neconcludent", a povestit Luminita Gheorghiu.

In filmul care a luat Ursul de aur la Berlin, "Luminita Gheorghiu straluceste in rolul mamei dominatoare. Este fascinant sa o vezi cum negociaza relatiile umane. Ascunsa in bucatarie, seamana cu Marlon Brando ascuns in spatele biroului, in Nasul." "Variety", "Hollywood Reporter", "Business Week" si "Die Welt" sunt numai cateva dintre publicatiile care au elogiat-o pe Luminita Gheorghiu pentru rolul Corneliei din "Pozitia Copilului".

Filmul a primit marele premiu la Festivalul de la Berlin iar acum la mai bine de o luna de la eveniment, actrita inca vorbeste cu emotie despre el. "Am spus, e un premiu si un cadou extraordinar! Extraordinar. Ne-au acoperit cu vorbe atat de frumoase si cronici, unele erau atat de amanuntit scrise" a marturisit actrita.

Povestea filmului e una extrem de actuala. In numarul de aprilie al revistei "The One", Luminita Gheorghiu vorbeste despre rolul Corneliei din prisma actritei si a mamei si ne ofera o privire de ansamblu asupra filmelor romanesti din noul val.

Citește și
pozitia copilului
"In sfarsit, un favorit la Ursul de Aur." Filmul lui Calin Netzer,Pozitia copilului,laudat la Berlin
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

"E un subiect care pana acum s-a dovedit a atinge foarte tare parintii si in egala masura copiii. Hai sa-ti zic o problema imediata de care nu scapa nimeni: relatia parinti copii. Problema parinti si copii nu e cred ca e numai pentru mame de baieti e pentru parinti. E o scoala grea, n-o inveti nicaieri" a mai declarat ea.

In timpul sedintei foto, am aflat si cateva detalii de la filmari. "Incercam sa pun centura de siguranta si radeam si radeam cu lacrimi si radea tot platoul" a spus ea.

In cel mai nou numar al revistei "The One", Luminita Gheorghiu povesteste despre emotiile pe care le are inaintea fiecarei premiere in fata publicului din Romania, dar si despre pasiunea si daruirea cu care tratateaza fiecare rol.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Cuvinte de lauda pentru pelicula
Cuvinte de lauda pentru pelicula "Pozitia copilului", dupa premiera de gala de la Teatrul National

Dupa ce a impresionat juriul Festivalului din Berlin si a reusit sa aduca pentru prima data Ursul de Aur in tara noastra, filmul "Pozitia copilului" a venit si acasa.

"In sfarsit, un favorit la Ursul de Aur." Filmul lui Calin Netzer,Pozitia copilului,laudat la Berlin

"In sfarsit, un favorit la Ursul de Aur" Asta a titrat presa germana, dupa ce luni seara criticii au laudat filmul regizorului roman, Calin Netzer.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.