Kygo a anunțat că va lansa un NFT cu piese noi ori producții nelansate încă

Dată publicare: 23-03-2021 09:01
Dată actualizare: 23-03-2021 10:01


kygo

La începutul acestei săptămâni, norvegianul Kygo a anunțat pe Twitter intenția de a se alătura listei producătorilor de muzcă dance care vor lansa NFT (Non Fungible Token), un jeton criptografic de pe blockchain care reprezintă un tip unic de activ.

Pare ceva extrem de complicat…

Tipul care a făcut senzație cu set-ul live din Mainstage-ul UNTOLD, ediția 2018, a oferit detalii doar despre data lansării acestui proiect, dar e clar că noul pachet va include câteva piese noi ori producții nelansate încă.

Pe Twitter și Facebook, norvegianul a prezentat un teaser video “Kygo NFT Drop” în care oferă fanilor câteva indicii despre noua colecție.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu noua abreviere care a intrat in vocabularul mondial, venim cu câteva detalii.

Elon Musk a anunţat acum câteva zile într-un tweet: „Vând această melodie despre NFT-uri ca NFT”. Postarea scoasă la vânzare a inclus o piesă. Tweet-ul pentru vânzare conţinea, de asemenea, un scurt video, care înfăţişa un trofeu etichetat „Vanity Trophy”.

Câteva ore mai târziu, Musk a anunțat într-un nou tweet că renunţă la idee.

Elon Musk, CEO-ul Tesla şi SpaceX, şi-a retras oferta de a vinde unul dintre tweet-urile sale ca non-fungible token (sau NFT), chiar dacă un cineva a oferit mai mult de 1 milion de dolari pentru activul digital, relatează CNBC.

O lucrare digitală a fost vândută la casa de licitaţii Christie pentru suma de 69 milioane de dolari, dar câştigătorul nu va primi o sculptură, pictură sau o copie printată. În schimb, primeşte un simbol digital unic cunoscut sub numele de NFT. În România, Delia a lansat primul NFT, ieri 22 martie, odată cu apariția piesei „Racheta“.

Un designer a vândut o casă virtuală, care nu va putea fi locuită niciodată, pentru suma de 500.000 de dolari.

Creatorul de artă contemporană a vândut proprietatea în format NFT (non-fungible token) pentru 288 ether - care, pe baza prețului de tranzacționare a criptomonedelor, este de aproximativ o jumătate de milion (în dolari SUA). Ether este o criptomonedă a cărui blockchain este generat de platforma Ethereum.

Proiectul, denumit „Mars House”, va fi accesat de noul proprietar într-un fișier digital.

NFT-urile sunt active „unice” în lumea digitală care pot fi cumpărate şi vândute ca orice altă proprietate, dar nu au nicio formă tangibilă. Jetoanele digitale pot fi considerate certificate de proprietate pentru active virtuale sau fizice.

Deoarece NFT-urile nu sunt interschimbabile, ele pot acționa ca dovadă a autenticității și a proprietății în domeniul digital.

Kygo va lansa primul NFT, astăzi cu Nifty Gateway.
Dacă ești curios poți descoperi puțin din universul NFT, aici:
https://niftygateway.com/

Sursa: Pro TV

Tags: kygo,


VIDEO PROTVPLUS.RO