John Malkovich, nominalizat de 2 ori la Oscar, vine in Romania la Festivalul George Enescu

Ultima actualizare: 12-08-2013 06:52

Pe 9 septembrie 2013, Festivalul "George Enescu" prezinta publicului romanesc unul dintre cele mai spectaculoase evenimente din cadrul acestei editii: "The Infernal comedy" (Confesiunile unui ucigas in serie).

Dirijorul austriac Martin Haselböck, impreuna cu actorul american John Malkovich si cu regizorul austriac Michael Sturminger au dezvoltat aceasta drama teatrala.

Gasiti mai jos programul zilei de 9 septembrie din cadrul Festivalului, precum si spectacolele la care inca mai sunt disponibile bilete.

Programul zilei de 9 septembrie 2013:

Nominalizat de doua ori la Premiile Oscar, actorul John Malkovich este una dintre figurile legendare ale cinematografiei americane contemporane. Este pentru prima data cand John Malkovich vine in Romania si va interpreta rolul unui criminal in serie in piesa “The Infernal Comedy - Confessions of a Serial Killer”, pe scena Ateneului Roman, de la ora 17.00.

Piesa, care a avut premiera in 2006 in Los Angeles, este scrisa special pentru John Malkovich. Actorul american este narator si singurul personaj al firului epic, iar piesa este un “musical” cu arii ai unor compozitori celebri (Vivaldi, Haydn, Mozart, Van Beethoven), interpretate de orchestra de camera Wiener Akademie condusa de Martin Haselbock si de sopranele Laura Aikin si Aleksandra Zamojska.

Spectacolul este subtitrat in limba romana.

Concertul se va desfasura cu casa inchisa, dar mai sunt disponibile bilete la Cinema Digiplex, unde se va realiza o transmisie LIVE (detalii aici).

Seria Spectacole de opera si balet aduce de la ora 19.00, la Opera Nationala Bucuresti, un alt eveniment de exceptie - "OTELLO", de Giuseppe Verdi, in interpretarea Corului si Orchestrei Operei Nationale Bucuresti, iar la pupitru se va afla dirijoarea americana Kery-Lynn Wilson. In rolul principal este distribuit tenorul german Peter Seiffert, distins cu un Premiu Grammy pentru inregistrarea interpretarii operei „Tannhäuser”, de Wagner, sub bagheta maestrului Daniel Barenboim.

Se mai pot cumpara bilete la acest eveniment, acestea fiind dispoibile pe site-ul eventim.ro.

In aceeasi seara, de la ora 19.00, la Sala Palatului, Orchestra Sinfonica Nazionale Della RAI va interpreta, sub bagheta lui Juraj Valčuha, Suita nr. 1 in Do Major op. 9 a lui George Enescu, Philip Glass – Concertul nr. 1 pentru vioara si orchestra, solista Anna tifu, laureata a Concursului International George Enescu, M. Ravel – Tzigane, rapsodie pentru vioara si orchestra op. 76 (1924) si I. Stravinski – Suita pentru orchestra “Ritualul primaverii”.

Bilete dispobile pe eventim.ro.

Pentru programul complet accesati site-ul Festivalului.

Festivalul “George Enescu” se desfasoara intre 1 si 28 septembrie 2013, in Bucuresti si in mai multe orase din tara. Festivalul aduce pe scenele romanesti unii dintre cei mai mari artisti ai momentului, de la pianistul si dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alaturi de orchestre de top, cap de afis oriunde in lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.

Festivalul “George Enescu” este singurul eveniment unde pot fi urmariti, cu aceasta densitate, pe scenele romanesti, timp de o luna, cei mai performanti muzicieni contemporani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO