Google il omagiaza pe George Enescu, la 130 de ani de la nasterea compozitorului

Ultima actualizare: 23-05-2012 09:48
Google

Google si-a modificat, vineri, logoul pentru a-l omagia pe George Enescu, la implinirea a 130 de ani de la nasterea compozitorului roman.

Noul logo al Google il prezinta pe compozitorul roman in timp ce canta la vioara. Totodata, in noul logo, peste cuvantul "Google" apare un portativ cu note muzicale. Motorul de cautare Google alege rar sa omagieze o personalitate din Romania, modificandu-si logoul in acest sens. Anul acesta, Google l-a mai omagiat pe sculptorul roman Constantin Brancusi. Astfel, pe 19 februarie, Google a celebrat 135 de ani de la nasterea lui Constantin Brancusi, noul logo fiind alcatuit din imagini ale unor lucrari realizate de celebrul sculptor, printre care "Domnisoara Pogany" si "Sarutul".

George Enescu (nascut pe 19 august 1881, la Liveni, Botosani - decedat pe 4 mai 1955, la Paris) este considerat unul dintre cei mai importanti muzicieni romani.

George Enescu a inceput sa cante la vioara la varsta de 4 ani, primind indrumari muzicale de la parintii sai si de la un vestit lautar, Niculae Chioru. De la varsta de 5-6 ani dateaza primele sale incercari de compozitie.

George Enescu se stinge din viata in noaptea de 3 spre 4 mai 1955 si este inmormantat in cimitirul Père Lachaise din Paris. Google isi modifica frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalitati.


Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO