Filmul favorit la Premiile Oscar, Shape of the Water, se confruntă cu acuzații de plagiat

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 22 Februarie 2018 15:48
Categorie: Entertainment
The shape of water

Filmul favorit la Premiile Oscar, Shape of the Water, se află într-un plin scandal izbucnit pe fondul acuzațiilor de plagiat.

David Zindel, fiul dramaturgului decedat Paul Zindel, a prezentat în justiţie o acuzaţie împotriva filmului 'The Shape of Water', al regizorului mexican Guillermo del Toro, pentru presupusul plagiat al piesei de teatru 'Let Me Hear You Whisper', scrisă de tatăl său în 1969, a informat miercuri revista Variety citată de EFE, scrie Agerpres.

David Zindel asigură că similitudinile între piesa tatălui său şi filmul 'The Shape of Water', favorit la premiile Oscar cu 13 nominalizări, sunt atât de mari încât pelicula ar trebui considerată o ecranizare a acestei piese.

Acuzaţia de plagiat include studioul Fox Searchlight, al regizorului Guillermo del Toro şi pe producătorul asociat Daniel Kraus pentru încălcarea drepturilor de autor, aflate acum în mâinile fiului dramaturgului Paul Zindel.

Piesa lui Zindel prezintă o poveste între o îngrijitoare introvertită care stabileşte o prietenie ciudată cu un delfin în timp ce lucrează la un laborator militar în timpul Războiului Rece. Îngrijitoarea află că delfinul va fi supus unei disecţii şi pune la punct un plan pentru a-l salva.

În 'The Shape of Water', scris de Guillermo del Toro şi Vanessa Taylor, o femeie mută care face curăţenie într-un laborator militar în timpul Războiului Rece se implică într-o relaţie sentimentală cu o fiinţă amfibiană şi pune la punct o misiune pentru a o elibera şi a o salva de la moarte.

"În pofida similitudinilor evidente între piesă şi film, care se inspiră clar din aceasta, împricinaţii nu s-au deranjat să solicite sau să ceară din partea părţii acuzatoare drepturile acestei piese şi nici numele lui Zindel nu este trecut pe generic", se arată în documentul depus în justiţie.

Într-un comunicat, studioul Fox Searchlight a respins acuzaţiile potrivit cărora filmul s-ar inspira din această piesă. "Aceste acuzaţii ale domnului Zindel sunt lipsite de temei", precizează compania, potrivit căreia, trimiterea în judecată coincide cu apropierea Oscarurilor pentru a face presiuni şi a încheia astfel un acord cât mai repede. "Vom apăra energic filmul care este original şi revoluţionar", subliniază studioul.

În mai multe interviuri, del Toro şi Daniel Kraus au afirmat că regizorul vrea să facă un film inspirat din clasicul 'The Creature From the Black Lagoon', şi a fost chiar producătorul său cel care în 2011 i-a sugerat această poveste între o femeie de menaj care răpeşte un amfibian într-un context guvernamental.

În acuzaţie, Zindel susţine că producătorul Kraus a văzut adaptarea pentru televiziune, difuzată în 1990, a piesei lui Zindel pe care a folosit-o ca sursă de inspiraţie. Se argumentează de asemenea că Daniel Kraus, care este totodată un scriitor de nuvele, este familiarizat cu opera lui Paul Zindel, având în vedere că a inclus nuvela acestuia, 'The Pigman', pe lista celor mai bune opere literare pentru publicul tânăr şi adult

The shape of water Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Jennifer Lawrence renunţă la actorie un an în favoarea activismului
Jennifer Lawrence renunţă la actorie un an în favoarea activismului
Nominalizaţii la Oscar au participat la tradiţionalul dineu care le este dedicat
Nominalizaţii la Oscar au participat la tradiţionalul dineu care le este dedicat
OSCAR 2018.
OSCAR 2018. "The Shape of Water", cel mai nominalizat film al acestei ediţii
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cum arată fiica unui gunoier devenită un model de succes. Copiii râdeau de ea
Cum arată fiica unui gunoier devenită un model de succes. Copiii râdeau de ea. FOTO
Ce i-a făcut Mihai Petre unei concurente, după ce au dansat împreună la Românii Au Talent
Britanicii pariază pe bebelușul lui Meghan Markle. Ce cred oamenii că va fi
Arnold Schwarzenegger, surprins de paparazzi la un salon de înfrumusețare. GALERIE FOTO
Femeia care la 32 de ani este virgină, deşi are iubit. Motivul, explicat de ea pe YouTUBE. GALERIE
Barbra Streisand îi crede pe bărbaţii care-l acuză pe Michael Jackson de abuzuri sexuale
Cum arată un model Playboy după ce implanturile de 75.000£ au desfigurat-o. FOTO
Cum arată un model Playboy după ce implanturile de 75.000£ au desfigurat-o
Emilia Clarke, pe cale să părăsească “Game of Thrones”. Ce drog a ajuns să folosească
Vedetă pop, arestată pentru că îşi filma partenerele în timp ce aveau relaţii intime
Doi pui de urs polar topesc inimile vizitatorilor de la grădina zoologică din Siberia
Cum arăta Florin înainte să se căsătorească cu vicarul gay cu 55 de ani mai în vârstă
Scandalul manelelor de la Premiile Gopo: ”Freddie e ok să cânte în maieu, dar manelistul nu”